Skoleleder er bekymret over udflytning af elever

Skolelederen på Svend Gønge Skolen i Lundby frygter, at det vil gå ud over fagligheden, hvis kommunen fjerner overbygningen på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faldende elevtal kan få betydning for Svend Gønge Skolen i Lundby, der risikerer at miste sin overbygning. Og det bekymrer skolelederen, Søren Peter Foldberg. Det skriver Sjællandske.

- Som skoleleder ser jeg med alvor på den proces, der er sat i gang. Det er et forslag, der har stor betydning for både elever, personale, forældre og lokalområdet. Jeg er bekymret for eleverne og personalet, og det samme er personalet, siger han til avisen.

Ifølge Sjællandske forventes elevtallet i Præstø og Lundby at falde med 30 procent. Og samtidig er søgningen til privatskolerne i området gået ud over de to store folkeskole i området, skriver avisen.

Skolechef: Det er ikke et sparekneb

Skolechefen i kommunen, Lisbeth Mogensen, understreger, at det ikke er for at spare, at man overvejer at samle udskolingen fra de to skoler. Men ved at gøre det, kan man få tre klasser med hver 24 elever på 7. klassetrin og fire klasser med hver 20 elever på 8. og 9. klassetrin. Og det er, ifølge hende, godt for fagligheden med flere elever i overbygningen.

- Vi sparer lidt på ledelse og administration, men samtidig får vi større udgifter til bustransport. Så den væsentligste begrundelse er at tænke på det faglige miljø, siger hun til Sjællandske.

 

Forslaget om at flytte overbygningerne fra de to skoler sammen bliver drøftet med skolebestyrelserne i næste uge.