Skoleleder advarer forældre: Dreng tilbudt 100 kroner for at sprænge kanonslag i sin hånd

Skoleleder i Vordingborg er i dag kommet med en advarsel til forældre på Gåsetårnsskolen. En elev har fået et "tilbud", som bør tages alvorligt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En elev fra Gåsetårnsskolen i Vordingborg har fået et alvorligt tilbud af nogle ældre drenge. 100 kroner, hvis han turde sprænge et kanonslag, mens han holdt det i hånden.

- Jeg blev kontaktet af en rystet mor om episoden. Vi ved ikke, om det var en spøg, eller om de mente det alvorligt, men jeg synes, at det er vigtigt, at vi tager den slags alvorligt, siger skoleleder på Gåsetårnsskolen, Maj-Britt Herløv Petersen. 

- Fyrværkeri er farligt

Drengen som havde fået tilbuddet havde heldigvis mod til at sige nej tak til de store drenge.

Men det har alligevel fået skolelederen til at reagere og sende besked ud til alle forældre på Gåsetårnsskolens intranet om, at man skal huske at tale med sine børn om, hvor farligt fyrværkeri og krudt kan være.

- Fyrværkeri og krudt er farligt at have med at gøre, så det er altså vigtigt, at man tager en snak med sine børn om, hvad konsekvenserne kan være, når man har med den slags at gøre. Vi ønsker ikke at skabe panik men derimod dialog, så vi undgår at andre af vores elever kommer i lignende situation, siger Maj-Britt Herløv Petersen. 

Skolelederen i Vordingborg har i dag sendt denne advarsel til forældre med børn på Gåsetårnsskolen i Vordingborg
Skolelederen i Vordingborg har i dag sendt denne advarsel til forældre med børn på Gåsetårnsskolen i Vordingborg
Foto: Privat