Skoleelever gik videre til finale i DM i madkundskab

Torsdag formiddag deltog elever fra syd- og vestsjælland i DM i madkundskab – og 2 hold fra regionen gik videre til finalen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Elever fra Frederiksberg Skole i Sorø og Baggesenskolen i Korsør sikrede sig torsdag formiddag en plads i finalen i DM i madkundskab.

Konkurrencen, der i år har kål som overordnet tema, er en del af projektet ’Madkamp – DM i Madkundskab’ og skal give skoleelever mulighed for at dyrke den danske madkultur og madglæde.

- Vores erfaringer fra madkunskabslokalerne viser, at danske børn og unge er vilde med at lave mad, udfordre deres smag og opfinde nye retter. Og vi ved også, at de kan, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen.

Udover pladsen i finalen dystede de medvirkende også om titlen som regionens bedste madkundskabshold, og her var det Frederiksberg Skole, der løb med sejren.

- Det bedste ved at være med må være det samarbejde, vi har i min klasse. Vi samles allesammen om én ting, nemlig kål, og det er det, vi taler om, siger Emilie Krageskov, der går i 7. klasse på Frederiksberg Skole. 

I alt deltog 4 skoler og 120 elever fra regionen. Foruden Frederiksberg Skole og Baggesenskolen var også afdeling Kildebjerg på Tornvedskolen og Søndermarksskolen med til dagens arrangement, som du kan se billeder fra i videoen nedenfor. 

Finalen afholdes den 17. marts i Odense. 


Nyhedsoverblik