Skolebørn ramt af bil ved vejarbejde

En lægehelikopter blev tilkaldt, da to elever fra Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg torsdag morgen blev påkørt ved et vejarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To skoleelever fra Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg blev torsdag morgen påkørt af en bil, mens de var på vej i skole.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Trafikuheldet fandt sted kort før klokken 08.00 foran skolen på Orevej, hvor Banedanmark for tiden er i gang med at større vejarbejde. De to skoleelever, som blev ramt af bilen, går henholdsvis i 1. og 6. klasse.

quote Vi er meget berørte af den ulykkelige situation

Rudolf Steiner Skolen i et brev til skolens elever og deres forældre

- Det skete i forbindelse med, at børnene blev sat af ved skolen. Der var kø på strækningen, og de blev vinket til at gå over vejen af nogle andre bilister, men da de gik ud på vejen, kom der en modkørende bilist, som ikke nåede at bremse, siger Jakob Fosgerau, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Flere af skolens ældste elever overværede trafikuheldet og tilkaldte hjælp hos skolens lærere. En lægehelikopter, som tilfældigvis var i området, blev tilkaldt og landede ved skolen og gjorde det derfor muligt, at en læge hurtigt tilså de to børn.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud ved vejarbejdet på Orevej fredag formiddag.
Sådan så der ud ved vejarbejdet på Orevej fredag formiddag.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Herefter ankom to ambulancer til stedet, og børnene blev kørt på hospitalet. Ifølge politiet var de lettere tilskadekomne.

En ulykkelig situation

Hos Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg er man berørt over trafikuheldet. Det skriver skolen i et brev til skolens elever og deres forældre.

quote Nu skal sekretariatet hos politiet vurdere, om der er sket en overtrædelse af færdselsloven

Jakob Fosgerau, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi er meget berørte af den ulykkelige situation og har i løbet af dagen talt i mange af klasserne om de særlige trafikale omstændigheder, der i øjeblikket gør færdslen for både bilister, cyklister og fodgængere omkring skolen særligt udfordrende, står der blandt andet i brevet.

Efter trafikuheldet kontaktede skolen Banedanmark og appellerede til pause i anlægsarbejdet i tidsrummet mellem klokken 07.30 og 08.10 de sidste skoledage i år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg.
Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

- Dette er blevet imødekommet og træder i værk allerede fra i morgen (fredag red.). Derudover har Banedanmark lovet, at der ligeledes fra i morgen (fredag red.) kommer særlig skiltning og ekstra belysning på det trafikale knudepunkt foran skolen, hvor Banedanmark på grund af anlægsarbejdet, ser sig nødsaget til at henvise cyklister og gående til den modsatte kørebane, skriver skolen i brevet.

Konsekvenser ved vejarbejdet

TV ØST har fredag været i kontakt med Rudolf Steiner Skolen, som oplyser, at begge børn er ud skrevet fra hospitalet. Den ene elev har dog fået en lettere hjernerystelse. Skolen ønsker ikke at oplyse, hvilken elev der er tale om.

Bilist risikerer sigtelse

Politikommissær Jakob Fosgerau oplyser til TV ØST, at bilisten, som ramte de to skolebørn, nu risikerer at blive sigtet i sagen. Der er tale om en 50-årig mandlig bilist.

- Nu skal sekretariatet hos politiet vurdere, om der er sket en overtrædelse af færdselsloven, og om bilisten skal sigtes, siger Jakob Fosgerau.

quote Vi opfordrer alle familier til at planlægge og tale om den bedste og sikreste måde at komme til og fra skole på

Rudolf Steiner Skolen i et brev til kolens elever og deres forældre

Efter torsdagens trafikuheld opfordrer Rudolf Steiner Skolen nu skolens elever og deres forældre til at være ekstra forsigtig i trafikken, mens vejarbejdet ved skolen står på.

- Vi opfordrer alle familier til at planlægge og tale om den bedste og sikreste måde at komme til og fra skole på, både nu og især med henblik på det nye år, hvor Viadukten fra 2. januar frem til oktober 2019 vil være lukket, skriver skolen i brevet til skolens elever og deres forældre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Viadukten på Orevej ved Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg.
Viadukten på Orevej ved Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Skolen har siden foråret 2018 været i dialog med Vordingborg Kommune med henblik på at få etableret et fodgængerfelt ved skolens hovedindgang.