Skib sejlet ind i Masnedsundbroen: Togtrafik indstillet

Politiet oplyser, at et skib har påsejlet Masnedsundbroen. Togtrafikken mellem Nykøbing Falster og Vordingborg er indstillet, og togbusser sat ind på strækningen. Også Storstrømsbroen er blevet lukket for trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet fik meldingen om påsejlingen af Masnedsundbroen klokken kvart over tre. Et fragtskib skulle af endnu uvisse årsager være gået på tværs i kanalen og have ramt ind i broen.

Jan-Jaap Cramer fra Vordingborg Havne fortæller, at påsejlingen er sket, da skibet skulle vende rundt for at lægge til kaj. Under den manøvre har man muligvis undervurderet strømmen - i hvert fald blev skibet taget med af den og blev ført ind i broen. 

Eksperter er på vej til stedet for at undersøge, hvor meget sammenstødet har skadet broen. Samtidig skal der også nu iværksættes en bugsering af skibet væk fra stedet. En slæbebåd skulle være på vej.

Påsejlingen giver problemer for togtrafikken i området. Mellem Nykøbing Falster og Vordingborg er driften indstillet, og togbusser vil i stedet blive indsat på strækningen. DSB henviser passagerer til at holde sig orienteret på deres hjemmeside. Også Storstrømsbroen på den anden side af Masnedø er blevet lukket af for trafik.

Politiet har lige nu ingen idé om tidshorisonten. 

Det er ikke første gang, at skibe støder ind i netop Masnedsundbroen. Sidste år skete det samme to gange. I april 2014 sejlede et engelsk fragtskib ind i broen og beskadigede en bropille og togskinner. Togtrafikken var herefter lukket ned i tre dage. Sammenstødet blev dengang dømt til at være et hændeligt uheld. 

I august var broen igen hovedrolle i en kollision, da en hollandsk coaster stødte ind i broen. Denne gang dog uden tilsvarende trafikgener.