SKAT nedsætter ejendomsvurdering efter klager fra beboere

Beboerne i Jernbanegade i Vordingborg har fået omvurderet deres husgrunde, så de alligevel ikke skal betale dobbelt så meget i ejendomsskat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er godt nyt til en række beboere i Jernbanegade i Vordingborg.

Det har taget sin tid, men nu er det endelig lykkes. Vi har fået pengene tilbage på vores konto, og det er vi super glade for, Hanne Frederiksen

TV ØST har tidligere fortalt, at beboerne på den ene side af Jernbanegade skulle betale op mod to og tre gange så meget i ejendomsskat, som beboerne på den modsatte side. Nu viser det sig, at der er sket en fejl.

- Det har taget sin tid, men nu er det endelig lykkes. Vi har fået pengene tilbage på vores konto, og det er vi super glade for, siger Hanne Frederiksen, beboer på Jernbanegade.

Regning blev fordoblet

I 2015 betalte Hanne Frederiksen og hendes mand en årlig ejendomsskat på 11.600 kroner.

I februar kom regningen på dette års ejendomsskat, og den lød pludselig på 24.226 kroner.

- Vi tænkte jo, at det måtte være en kommafejl. Det kunne jo slet ikke være rimeligt, fortæller Hanne Frederiksen.

Beskeden om den markante stigning i ejendomsskatten vakte ikke blot undren pga. beløbet - det vakte også undren, at fordoblingen i ejendomsskatten kun gjaldt beboerne på den ene side af vejen, mens den anden side gik fri.

Dengang lød forklaringen fra SKAT, at husgrundene ifølge en ny lokalplan måtte bebygges 100 procent på den ene side af vejen og 60 procent på den anden side. Og det gav altså en højere ejendomsskat til de grunde, hvor der måtte bygges 100 procent.

- Vi havde jo ikke tænkt os at bygge 100 procent på grunden. Det er jo helt fjollet, siger Hanne Frederiksen.  

Jeg er da glad for, at de har indrømmet, at der er begået en fejl. Men det kunne have været undgået, hvis man havde sat sig ind i, hvad konsekvensen blev for de her beboere, Ernst Møllmann Myllauer

SKAT har trukket vurderingen tilbage

TV ØST har talt med både SKAT og Vordingborg Kommune, der fortæller, at de, siden sagen er kommet frem, er gået i dialog.

Det viser sig, at der er opstået en fejl i den nye vurdering, fordi Lokalplanen gav anledning til en misforståelse mellem kommunen og SKAT.

Derfor har SKAT nu nedsat vurderingen igen, og det betyder, at ejendomsskatten er rullet tilbage til det gamle niveau.

- Jeg er da glad for, at de har indrømmet, at der er begået en fejl. Men det kunne have været undgået, hvis man havde sat sig ind i, hvad konsekvensen blev for de her beboere, siger Ernst Møllmann Myllauer, der også bor på Jernbanegade.  

Kommentar fra SKAT

SKAT har følgende kommentar i sagen:

”Generelt kan SKAT oplyse, at når en kommune vedtager en lokalplan, kan det have betydning for grundejernes skattebetaling, hvis lokalplanen ændrer planforholdene for et område, og grundværdien antages at være steget eller faldet som følge af de ændrede planforhold.

SKAT har siden februar været i dialog med Vordingborg Kommune og gennemgået vurderingerne for at se, om lokalplanen reelt indebærer de ændringer af anvendelsesmulighederne, som har medført den skattemæssige stigning for borgerne. På baggrund af dette arbejde, har SKAT nedsat vurderingen for 13 ejendomme. Det skyldes, at lokalplanens bestemmelser ikke ændrede ejendommenes bebyggelsesmuligheder.”