Skal have ny læge efter et år: Falck overtager lægeklinik på Sydsjælland

En netop overstået udbudsrunde af lægeklinikker i Region Sjælland betyder, at folk i Vordingborg skal have ny læge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det os en glæde at meddele Jer, at Nordic Medicare skal drive lægeklinik i Vordingborg med en patientkapacitet på cirka 2.500 patienter.

Sådan skrev Nordic Medicare på sin hjemmeside i februar 2016, og den 1. marts 2016 åbnede lægeklinikken i den sydsjællandske by.

Men nu skal de cirka 2.500 patienter igen have ny læge. Region Sjælland her nemlig netop gennemført et udbud af lægepraksis i Nakskov, Nykøbing Falster og Vordingborg.

Her fortsætter Nordic Medicare med at drive klinikkerne i Nakskov og Nykøbing Falster. Men klinikken i Vordingborg overtages fra den 1. juni 2017 af Falck Lægehuse. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Det betyder, at de patienter, der er tilknyttet klinikken på Sydsjælland, skal have en ny læge, eftersom klinikken i dag drives af Nordic Medicare. Disse patienter vil modtage et brev fra regionen, som fortæller dette. 

- Det er Regionsrådets ønske, at alle borgere i Region Sjælland har en praktiserende læge. Når det nu ikke kan lykkes praktiserende læger at overdrage deres klinik til fortsat drift, trods bistand fra regionens side, er vi glade for det nye samarbejde med de to leverandører, udtaler regionsrådsformand for Region Sjælland, Jens Stenbæk, og tilføjer:

- Jeg håber borgerne vil have forståelse for forandringerne og tage godt imod de nye samarbejdspartnere.

Indgår i samarbejde med kommuner og sygehuse

Ifølge Christina Sjøberg Lundgren, direktør for Primær Sundhed i Region Sjælland har de to leverandører har takket ja til at drive klinikkerne, efter tilsvarende kvalitetskrav, som de øvrige praktiserende læger. 

- Samtidig indgår de i samarbejde med kommuner, sygehuse og øvrige praktiserende læger i området, for at sikre sammenhæng for borgerne, udtaler Christina Sjøberg Lundgren.