Sjælden bog fra Stensved til fransk ambassade

MIN HVERDAG: Torsdag var 30 medlemmer fra Lions Club Langebæk inviteret til reception hos den franske ambassadør i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag i sidste uge var 30 medlemmer fra Lions Club Langebæk på besøg på den franske ambassade.

- Historien starter helt tilbage fra foråret, hvor man til loppemarkedet i Stensved fik indleveret en noget anderledes bog. Bogen var fra 1933 og fortalte om palæet på hjørnet af Bredgade og Kongens Nytorv, hvor den franske ambassade har ligget i flere hundrede år. I 1930 købte den franske stat bygningen af Reedtz Thott familien (Gavnø), og det er den daværende ambassadørs kone, der har skrevet bogen, som kun findes i 600 eksemplarer, hvor denne var nr. 11. Lions Club Langebæk kontaktede den franske ambassade, som var meget interesseret i bogen. De kendte den godt, men havde ikke selv et eksemplar, skriver Bjarne Fehstedt fra Stensved i en mail til TV ØST.

Han fortæller, at efter overrækkelsen af bogen til den franske ambassadør, fik medlemmerne en stor guidet rundvisning i det fantastiske palæ, hvor møbler fra Versailles og billeder udlånt fra Louvre museet i Paris prægede salene.

Bjarne Fehstedt er medlem af ØSTHOLDET. Det kan du også blive. Se hvordan KLIK HER