¨

Sjælden bog fra Stensved til fransk ambassade

MIN HVERDAG: Torsdag var 30 medlemmer fra Lions Club Langebæk inviteret til reception hos den franske ambassadør i Danmark.

Torsdag i sidste uge var 30 medlemmer fra Lions Club Langebæk på besøg på den franske ambassade.

- Historien starter helt tilbage fra foråret, hvor man til loppemarkedet i Stensved fik indleveret en noget anderledes bog. Bogen var fra 1933 og fortalte om palæet på hjørnet af Bredgade og Kongens Nytorv, hvor den franske ambassade har ligget i flere hundrede år. I 1930 købte den franske stat bygningen af Reedtz Thott familien (Gavnø), og det er den daværende ambassadørs kone, der har skrevet bogen, som kun findes i 600 eksemplarer, hvor denne var nr. 11. Lions Club Langebæk kontaktede den franske ambassade, som var meget interesseret i bogen. De kendte den godt, men havde ikke selv et eksemplar, skriver Bjarne Fehstedt fra Stensved i en mail til TV ØST.

Han fortæller, at efter overrækkelsen af bogen til den franske ambassadør, fik medlemmerne en stor guidet rundvisning i det fantastiske palæ, hvor møbler fra Versailles og billeder udlånt fra Louvre museet i Paris prægede salene.

Bjarne Fehstedt er medlem af ØSTHOLDET. Det kan du også blive. Se hvordan KLIK HER

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App