¨

Silo væltede den forkerte vej: Nu kan personale for alvor flytte ind i kulturarkade igen

Her ses ødelæggelserne af Vordingborg Bibliotek, efter en silo væltede ned i bygningen.

Ti måneder efter en silo væltede den forkerte vej under en sprængning og ramte kulturarkaden, kan personalet flytte ind på deres kontorer igen.

Den 6. april 2018 er sådan en dag, man ikke lige glemmer.

I hvert fald ikke hvis man arbejder i Kulturarkaden ved havnen i Vordingborg.

Det var nemlig dagen, hvor en stor silo skulle sprænges væk fra havnekanten for at gøre plads til nye byggeprojekter. Men den 53 meter høje og 9.000 ton tunge siloen reagerede anderledes på sprængstoffet end forventet, og da den kastede sig mod jorden, blev det i retning mod kulturarkaden i stedet for mod den klargjorte stødpude den anden vej.

Ingen personer kom til skade, men det gjorde Kulturarkaden. Og selvom musikskoleundervisningen og biblioteket var i fuld sving igen allerede fire dage efter uheldet, så har det taget længere tid at reparere bygningen så meget, at den kan tages fuldt i brug igen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan så det ud, da siloen havde ramt bygningen.

Sådan ser bygningen ud udefra.

Flytter ind i kontorer igen

Siden april har kulturhusets medarbejdere måttet arbejde i kantinen, i mødelokaler og i innovationsrum, men i dag kunne de så begynde at pakke flyttekasserne ud og for alvor.

- Det har på den ene side været meget hyggeligt at komme lidt tættere på sine kollegaer, men indimellem følte vi nok også, at vi kom for tæt på hinanden. Det er ikke nogen hemmelighed, siger souschef på biblioteket, Jane Grønbech Poulsen.

Artiklen fortsætter under billederne...

  Foto: Lars Andersen - TV ØST

Kontorerne er nu klar til, at medarbejderne kan rykke ind. Foto: Lars Andersen - TV ØST

- Når vi sidder alle mand i frokoststuen og skal både arbejde og holde frokost, og hvad der ellers foregår, så er det ikke så nemt. Det har trukket på tålmodigheden.

Alle på plads sidst på ugen

Men nu er smilene brede.

- Vi har glædet os. Mere end til juleaften, vil jeg sige. Da personalet gik hjem i fredags, sagde de, at det bare ikke kunne gå hurtigt nok med at blive mandag. Nu står vi så her og er ved at pakke ud. Det er superskønt, siger Jane Grønbech Poulsen, som meget snart forventer at have alle mand tilbage på deres respektive kontorer.

- Jeg regner med, at alle er på plads sidst på ugen. Det bliver fantastisk, siger hun.

Der blev ikke begået nogen fejl, da siloen blev sprængt. Det er uvist, hvorfor siloen væltede den forkerte vej.

01:25

Sådan så det ud, da siloen væltede.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App