Silo skal give plads til stort hotel i Vordingborg

Vordingborg Sydhavn skal lægge grund til et nyt omfattende hotelprojekt. I hvert fald, hvis det står til bygherre Michael Eskildsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hotel, café, butikker og sågar et havnebad, det er alt sammen en del af et nyt projekt, som direktøren i Kiss Real Estate, Michael Eskildsen, har sat i gang. Det skriver Sjællandske tirsdag.

Michael Eskildsen har fremlagt planerne for Vordingborg Kommune og har i den forbindelse søgt om tilladelse til at nedrive den gamle silo i Sydhavnen.

Siloen skal rives ned for at give plads til et 51,2 meter højt hotel med 120 værelser og lejligheder.

Grunden til, at det netop skal være på grunden med den høje silo, er, fordi det gør processen nemmere med at få et højt hotelbyggeri godkendt.

Hotel har længe været efterspurgt

Vordingborg Kommune har længe efterspurgt mere hotelkapacitet, og dermed falder planerne om det store anlægsprojekt i Sydhavnen i god jord.

-Vi sagde ja til et hotel, som vi har ønsket i lang tid, siger formand for teknik- og miljøudvalget Thomas Christfort (K) til Sjællandske.

Med DGI-huset Panteren, har Vordingborg fået et nyt stort kultur og aktivitetscenter, hvilket giver en større efterspørgsel på hotelkapacitet.

Uvished om investorerne

Selvom tegningerne ifølge Michael Eskildsen er klar, så må projektet vente lidt endnu. Eftersom siloen skal rives ned, så skal der laves et tillæg i lokalplanen og derefter en ny lokalplan – en proces, der tager otte uger for hver del.

Det vides ikke endnu, om Michael Eskildsen har rejst den nødvendige kapital til projektet. Han vil ikke udtale sig, om der er lavet nogle aftaler med investorer.

Han siger, der vil komme en pressemeddelelse senere på ugen, hvor vi vil få nærmere uddybning om projektet.