¨

Silo i Vordingborg skal snart sprænges væk til fordel for nye muligheder

01:04

Og vi slutter med at skrue tiden tilbage. I begyndelsen af nullerne var der store planer i Vordingborg Sydhavn. Den store silo sku indrettes til hotel med 150 værelser. Men der skete ingen ting. Det gør der nu.

På Vordingborg Sydhavn pryder en markant, høj og 36-årig silo havnens ”skyline”. Men om en måneds tid er den store, grå silo pist væk.

Det kommer formentlig til at give et højt brag, når siloen snart skal sprænges væk med dynamit på havnen i Vordingborg.

Det skal give plads til en ny bygning, der ifølge lokalplanen kan give muligheder for boliger, erhverv og et hotel. 

Vordingborg Kommune og borgerne i byen har længe efterspurgt et nyt, større hotel, så med det i sigte, er det ikke sikkert, at der bliver fældet særlig mange tårer over nedrivningen.

Nu er reklamebanneret for nyt projekt hængt op

På havnen er sprængningsleder Kenneth Wegge trukket i arbejdstøjet.

- I starten af marts lægger vi trappetårnet som det første. Næstefter kommer siloen i starten af april måned, fortæller han til TV ØST.

- Trappetårnet og siloen bliver væltet med dynamit. Den er den nemmeste metode og den mest skånsomme for det omkringliggende miljø – derfor har man valgt det.

Med DGI-huset Panteren, har Vordingborg fået et nyt stort kultur- og aktivitetscenter, hvilket giver en større efterspørgsel på hotelkapacitet. Det samme må byggeriet af den nye Storstrømsbro forventes at gøre.

Opdatering

  • 23. jan 2018 kl. 20:18 Opdateret med korrigerede informationer om den nye bygning.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App