¨

Sidste tur under Masnedsundbroen

02:49

Vi begynder med at skrive Danmarkshistorie om en lille bro. I dag går klappen nemlig ned for sidste gang på den 78 år gamle Masnedsundbro. Det betyder, at det bliver mere bøvlet for skibene at komme ind til Vordingborg.

Fredag gik klappen op og ned på Masnedsundbroen for allersidste gang.

Broen, der forbinder Vordingborg og Masnedø, havde gennemsejlende skibe for allersidste gang i dag. Lørdag vil broen aldrig nogensinde lukke op igen.

For Bjarne Hedengran, der har været brovagt i fire år, er det en lidt vemodig dag.

- Det er da en lidt underlig fornemmelse, at det er sidste gang, jeg åbner broen op, siger han.

Broen, som vi kender den i dag, åbnede op for trafik første gang i 1937.

Masnedsundbroen skal fortsat forbinde Vordingborg og Masnedø, men der skal bygges en ny tosporet jernbanebro lige ved siden af, og den bliver uden klap-funktion. Den nye jernbanebro skulle gerne stå klar i 2020.

De seneste par år har Masnedsundbroen åbnet op for knap 2.000 sejlere. Og de må nu finde en ny vej.

- Så skal vi til at sejle igennem Storstrømsbroen og hele vejen udenom. Det kommer nok til at tage en time ekstra at komme til Vordingborg fra Fejø, siger Søren Berthelsen.  

Hårdt liv

Selvom broen ikke er særlig stor, så har den været let at ramme. Flere gange er broen blevet ramt. Senest var tilbage i september 2015. Og i 2014 var der hele to påsejlinger.

Første var i april, hvor fragtskibet Karla C ramte ind i broen og efterlod en ordentlig skramme. Senere samme år var det en Hollandsk coaster, der ikke kunne klare strømmen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App