¨

Sejlskole i oprør mod stive regler

Foto: TV ØST

De ryster på hovedet i Favrskov Ungdomsskole over Søfartsstyrelsen.

 

Efter den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord den 11. februar har Søfartsstyrelsen udsendt flere forklarende vejledninger til, hvordan lovgivningen for ungdoms- og efterskolers aktiviteter til søs er. Regler, der kan sammenlignes med regler for færgedrift, skriver Århus Stiftstidende onsdag.

»Det er det glade vanvid. Søfartsstyrelsen skyder langt over målet,« siger Palle Andersen, leder af Ungdomsskolen i Favrskov, til avisen.

Søfartsstyrelsen kræver blandt andet, at skolerne anmelder både til erhvervsmæssig sejlads under dansk flag.

»Og vi skal udfærdige skibsskøder for hver enkel båd, der kan dokumentere, hvem båden tilhører. Og det er ikke nok blot at medsende en kopi af en faktura. Der skal også være vitterlighedsvidner, der kan bekræfte, at underskriften på fakturaen er korrekt. Det skyldes, at et sådant skøde kan belånes, derfor er der disse krav. Men Favrskov Kommune har ikke behov for at optage lån i vores både. Det skriger jo til himlen, siger Palle Andersen til Århus Stiftstidende.

Endelig skal Favrskov kommune også etablere et rederi.

Palle Andersen har deltaget i møder med ungdomsskoler fra Horsens til Norddjurs og Randers, der har søsportsaktiviteter, og flere har helt opgivet at komme igennem den omstændelige godkendelse.

De nedlægger derfor deres søsportsaktiviteter.

Karen Jespersen, Venstres folketingsmedlem valgt i Favrskov-kredsen, vil nu bede om at få en forklaring.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App