¨

Seer undrede sig over stor fugleflok

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

En stor fugleflok fløj onsdag middag rundt over Vordingborg. Ifølge Michael Larsen så det ud som om flokken ikke kunne blive enige om retningen.

En stor fugleflok fløj onsdag middag rundt over Vordingborg. Michael Larsen fra byen undrede sig over, hvorfor de tilsyneladende fløj rundt over byen – og optog fænomenet på video.

- De fløj rundt og så ud som om de var uenige om retningen. Det samme skete også i går. Da nåede jeg bare ikke at optage det. Flere jeg har talt med mener, at det er traner, men jeg kan ikke rigtigt få det fastslået, fortæller Michael Larsen.

Ornitolog: Det er traner

Både tirsdag og onsdag er store flokke af traner kommet ind over vores region fra øst. Det bekræfter ornitolog Henrik Dahl fra Kalvehave.

- Det har væltet ind med traner, så det er traner der kan ses på videoen. De trækker over fra Rügen mod Falster og Møn. Når de kommer ind over land, så kredser de rigtigt nok rundt og skriger meget. Årsagen er, at de er kommet lidt ud af kurs på deres vej til Skåne i Sverige, fortæller Henrik Dahl.

Han fortæller, at når vinden er i øst og det er klart vejr, så sker det ofte – som i disse dage – at tranerne kommer henover det sydøstlige Danmark.

Billede 2: Finn Møller Pedersen fra Væggerløse har taget billeder af traner over Væggerløse på Sydfalster.

Se herunder Michael Larsens video af tranerne over Vordingborg:

01:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App