Se videoen: Vildt vejrfænomen suser gennem ridebane

Fire veninder fik sig lidt af et chok, da en mini-tornado hvirvlede frem foran dem på en ridebane i Græsbjerg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag blev fire veninder vidne til et mindre postyr, da en mini-tornado opstod, mens pigerne hyggede sig på en ridebane.

Det var mellem Vordingborg og Nyråd, i byen Græsbjerg, at de fire veninder oplevede mini-tornadoen, som vakte stor forskrækkelse.

- Vi blev bange, men vi tænkte også, at det jo bare er Danmark. Det var dog lidt uhyggeligt, fortæller 15-årige Isabella Sofia Flensted.

En af pigerne, 14-årige Emilie Hyldgaard red fredeligt rundt på banen, men fik pludselig sin sag for, da hendes pony blev forskrækket af den lille tornado.

I videoen kan man se, at vinden starter på marken lige uden for ridebanen og hvirvler sig større, mens den bevæger sig ind i folden.

Ufarligt vejrfænomen

Veninden Isabella var i færd med at rette noget på ridebanen, da den varme grus blev taget af vinden. Hun forstenede fuldstændig, da mini-tornadoen hvirvlede frem.

- Jeg vidste ikke, om jeg skulle blive stående, eller løbe væk. Jeg blev helt lammet, fortæller Isabella Sofia Flensted.

Vejrfænomenet er ikke helt ukendt i Danmark. Den opsnurrende bevægelse opstår, når støvet i jordoverfladen bliver kraftigt opvarmet og dernæst sættes i en opadgående bevægelse af vinden.

Disse hvirvler kaldes støvdjævler og kan vokse sig meget store nogle steder i verden, men forbliver oftest ganske små og ufarlige i Danmark, oplyser DMI.