¨

Se videoen: Brandfolk surfer på tag fra lastbil

Lidt over en håndfuld brandfolk fik en noget mærkværdig rutsjetur under oprydningsarbejde på Farøbroerne tirsdag. Foto: Michael Larsen - MSBR

En gruppe brandfolk måtte gå alternativt til værks under oprydningsarbejde på Farøbroerne, hvor et lastbilstag var blæst af en sættevogn.

Der var hårdt brug for den kreative sans, da en gruppe udkaldte brandfolk tirsdag fik til opgave at fjerne et aluminiumstag fra Farøbroerne. 

00:29 Luk video

Taget var blæst af en sættevogn på en lastbil midt på broen på grund af vejret, hvilket blokerede for trafikken i begge retninger. 

Man ved aldrig, hvad man kommer ud til som brandmænd

Michael Larsen, deltidsbrandmand i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning

I første omgang måtte brandfolkene skære taget fri fra et af broernes kabler.

Det krævede kreative kræfter, da taget først skulle vikles ud af kablet og dernæst fragtes i land. Foto: Michael Larsen - MSBR

Dernæst lød opgaven på at fragte taget til Farø.

Taget blev derfor placeret på asfalten, men det var ikke helt uproblematisk at holde lastbilstaget på jorden på grund af vejret. Derfor valgte redningsfolkene at sætte sig ovenpå taget, så det ikke kunne blæse væk. 

Taget havde viklet sig ind et af broernes kabler Foto: Michael Larsen - MSBR

I videoen kan man se, hvordan redningsfolkene nærmest surfer ovenpå taget for at holde det nede, mens det trækkes af brandbilen.

Tur nummer 100

Det var redningsfolk fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, der var kaldt ud for at fjerne det afblæste tag. En af brandmændene på stedet var Michael Larsen, som har været deltidsbrandmand i 34 år.

Han har været udkaldt til lidt af hvert gennem årene, og kollegaernes spøjse rutsjetur over Farøbroen kunne markere hans tur nummer 100 i år.

Trafikken er genåbnet, efter at det afblæste tag havde blokeret trafikken i begge retninger. Foto: Foto: Rune Pedersen, Redning Danmark, Toreby

-  Det er jo sådan, at man aldrig ved, hvad man kommer ud til som brandmænd. Det her var så en af de spøjse ture, griner Michael Larsen, der er deltidsbrandmand i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Da redningsfolkene havde fragtet taget til Farø, tog Redning Danmark over og afhentede det afblæste tag Foto: Foto: Rune Pedersen, Redning Danmark, Toreby

Trafikken er genåbnet på Farøbroerne. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App