Se finalemenuen: Restaurant Babette nomineret som Danmark bedste restaurant

Se den særlige menu, Restaurant Babette serverer i aften for en række dommere i kampen om at blive kåret som Danmarks bedste restaurant 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I aften er en særlig en af slagsen for Restaurant Babette i Vordingborg.

De får nemlig besøg af 32 gæster – 18 er almindelige gæster, mens resten er dommere fra Den danske Spiseguide, som har nomineret restauranten til at være en af Danmarks bedste i 2017 – en pris de også vandt i 1998.

Fredag eftermiddag er der derfor gang i gryderne i køkkenet på Kildemarksvej i Vordingborg.

- Vi starter for eksempel med svinefødder og østers – en maltpude fyldt med karl johan-svampe og trøfler. Så har vi en ret, som har vundet fem kokkehuer i Politiken i 1992. Den har vi nyfortolket, så den ligner en lille cherrytomat fyldt med laks og en masse dejlig røgsmag, siger køkkenchef Patrick Godborg, som har været kok på Babette i 2,5 år og oprindeligt kommer fra Køge.

Retten, der er formet som cherrytomater, tager 15 minutter at lave per styk, så vi skal starte tidligt, fortæller Patrick Godberg. De er da også tre kokke og fire kokkeelever om opgaven i aften. 

En særlig aften – hver dag året rundt

Gennem året har dommerne anonymt besøgt de nominerede restauranter flere gange, og finalerundens præstation vil blive sammenholdt med årets øvrige middage.

Derfor er planen for Restaurant Babette at holde den vanlige stil i aften, når gæsterne ankommer klokken 18.30. Her vil kokkene vise, hvem de er hele året – og ikke kun på dagen, lyder det fra køkkenchefen.

- Vi skal ikke lave så meget andet, end det vi plejer. Vi skal jo også vise, hvem vi er. Så vi skal ikke lave alt muligt, vi ikke er. Derfor har vi for eksempel heller ikke taget kaviar på menuen, for det bruger vi ikke meget af. Vi kan sagtens købe alle mulige dyre råvarer og give den én over nakken, men det er bare ikke dem, vi er, siger Patrick Godborg.

15 serveringer og lige så meget vin

I flere uger har idéudviklingen til aftenens menu været i gang, hvor alle i restauranten er kommet med inputs. Det er blevet til ni reelle retter, fem snacks og tre petit fours.

Til de første fem serveringer serveres der to champagner. Der serveres et glas vin til hver af resten samt kaffe og avec til aftenens petit fours.

Nomineringsmiddag fredag d. 24. august

Udover Danmarks bedste restaurant er har Restaurant Babette også fået to andre nomineringer af Den danske Spiseguide – årets bedste souchef og årets bedste restaurantchef.

Kåringen finder sted den 29. oktober.