¨

Se de flotte billeder: Gravide marsvin svømmer tæt på land

Foto: Per Rasmussen

​En kajakroer mødte lørdag morgen en flok gravide marsvin tæt på den sydsjællandske kyst.

Det var noget af et syn, der mødte kajakroeren Per Rasmussen tidligt lørdag morgen ved Vordingborg.

Klokken 05.00 lørdag morgen var han drevet afsted i sin røde kajak, da han pludselig stødte på to marsvin ved Farøbroerne mellem Sjælland og Falster.

Herefter fulgte en hel flok marsvin stille og roligt efter ham i kajakken i næsten to timer, før han kom tilbage på land. Det var svært for Per Rasmussen at tælle marsvinene, men han vurderer, at han mødte omkring ti marsvin på sin morgentur.

Og det var en helt særlig flok marsvin, som Per Rasmussen mødte. Det fortæller Jens P. Jeppesen, akvarie- og museumschef på Øresundsakvariet ved Københavns Universitet, der har set billederne af marsvinene. 

Artiklen fortsætter under billederne:

  Foto: Per Rasmussen

  Foto: Per Rasmussen

  Foto: Per Rasmussen

  Foto: Per Rasmussen

- Der er tale om nogle ældre, erfarne hunner, som skal ind på lavt vand for at føde, siger Jens P. Jeppesen.

- Mødrene er blevet parret i løbet af august måned sidste år, og i denne tid er de i gang med at smide deres kalve. Det sker her i maj og juni afhængig af temperaturen, tilføjer han.

Marsvin

Marsvinet er den mest almindeligt hval i de danske farvande. Den kan ses hele året ved de fleste kyster og lavvandede havområder.

Der findes cirka 300.000 marsvin i Danmark.

Hunnen vender hvert år tilbage til det samme sted for at føde og derefter parre sig.

Marsvinet er en lille hval med en blåsort overside, hale og luffer. Undersiden er hvid. Rygfinnen er trekantet og cirka 20 cm høj. Marsvinet har en blåsort stribe fra munden til luffen. Hunnen er lidt større end hannen.

Marsvin søger føde i småflokke på 10-20 marsvin. Føden består først og fremmest af fisk, men også af blæksprutter og krebsdyr.

Kilde: Naturporten.dk

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App