Se billederne: Sådan bygger du en bro på bare to uger

På 14 dage vil den nye jernbanebro over Masnedsund stå klar. I disse dage kommer der både store betonelementer og en kæmpekran til stedet ad søvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om ganske kort tid står den nye jernbanebro over Masnedsund klar. Faktisk går der bare 14 dage fra de første betonelementer bliver sat på plads i næste uge, til broen står færdig.

De sidste par uger er der kommet kæmpestore betonelementer til Vordingborg Havn på store pramme. Elementerne er fremstillet i Polen, og hver enkelt vejer omkring 1200 ton. 

I weekenden kommer der også en af verdens største flydekraner til den sydsjællandske havneby, som skal sætte betonelementerne på plads.

Artiklen fortsætter under billederne...

 
 
Foto: Banedanmark
 
 
Foto: Banedanmark
Det tager to dage at fragte elementerne fra Polen til Danmark.
Det tager to dage at fragte elementerne fra Polen til Danmark.
Foto: Banedanmark

Sti lukket under byggeriet

Broen bliver understøttet af fem piller på vandet, skriver Vordingborg Kommune på Facebook. Derudover er der to endevederlag. Planen er, at der skal være adgang til broen ad en trappe på begge sider af sundet, hvor vedligeholdelsespersonale kan komme til. Derudover kan man gå eller cykle på en stiforbindelse under broen – den vil dog være lukket, mens broen bliver bygget. 

Det er Per Aarsleff A/S, der bygger den nye jernbanebro for Banedanmark. 

Artiklen fortsætter under billederne.

 
 
Foto: Banedanmark
 
 
Foto: Banedanmark
 
 
Foto: Banedanmark

Her kan du se en 3D-film fras Banedanmark, der viser, hvordan broelementerne til den nye Masnedsundbro bliver løftet på plads med flydekran.