Satankult bag mystisk brev i kirke

Det 15 år gamle fund af et brev og hinkesten i Vordingborg, er formentlig falsk. Det er lavet af en mand, der stod bag en satankult fra 1970'erne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det brev, som blev fundet for næsten 15 år siden i Vordingborg, sammen med en hinkesten, stammer formentlig ikke fra en kvinde fra 1918, selvom det står i brevet.

Efter TV ØST bragte historien, har en kvindelig seer skrevet i en kommentar på Facebook, at brevet er skrevet af hendes farbror.

Det var en præst i Vordingborg, der gjorde det udsædvanlige fund af hinkestenen og brevet, som lå bag en radiator i Vordingborg Kirke. 

Brevet indeholdt en besked til fremtidens børn fra en kvinde. Siden har præstens datter, Stine Wederkinck Ljunggren, gemt brevet, hinkestenen og et billede af kvinden.

Har gjort det før

Efter TV ØST efterlyste folk søndag, der kunne genkede kvinden på billedet, så har Lene Langkow Saaek fra Haslev skrevet, at håndskriften er hendes farbrors.

Farbroren hedder Knud Langkow, og han stod bag en satankult på Anholt i 1970’erne.  

- Jeg var ikke i tvivl om, at det der var en af min farbrors påfund, da jeg så skriften i brevet. Min farbrors skrift er meget genkendelig, og han har lavet mange lignende ting i sin satankult i 1970’erne, siger Lene Langkow Saaek.

Hun tror, at Knud Langkow formentlig har fundet billedet på et loppemarked, og han har derpå skrevet brevet som et af sine sjove påfund. I gennem årene har man fundet over 40 ting, som for eksempel håndskrevne breve, mønter og okkulte effekter i hele landet.

Ironi var motiv

Ifølge niecen var det udtryk for farbrorens finurlige og lune sind, men som til tider kunne være ironisk.

- Han gjorde det for at gøre grin med borgermusikken, og for at få folk op af stolene og til at undre sig.  Mange præster kunne føle sig selvhøjtidelige, så han gemte breve og satanmønter i sprækker i kirker og museer. Men det var aldrig for at være ondskabsfuld – det var bare hans humor, fortæller Lene Langkow Saaek.

Ifølge Lene Langkow Saaek døde Knud Langkow i 2004, 73 år gammel. 


Nyhedsoverblik