¨

Sæl hopper rundt som delfin ved Møns Klint

00:55

Video: Her ses sælen hoppe rundt i vandet ved Møns Klint. Video: Privatfoto - Sascha Bendix

Ud for Møns Klint har en sæl gjort sig bemærket blandt turister og de lokale. Den er meget imødekommende, legesyg og hopper rundt som en delfin.

Har du nogensinde set en sæl hoppe som en delfin?

Sådan skriver Camp Møns Klint i et opslag på deres Facebook-side tirsdag aften. Hen over sommeren er en charmerende sæl nemlig blevet set i vandet ud for Møns Klint.

Forleden filmede campingpladsens souschef, Sascha Bendix, den, mens den hoppede rundt som en anden delfin. Det havde Sascha Bendix aldrig set før.

- Jeg har aldrig set en sæl, der hoppede sådan på den der måde, siger hun og fortsætter:

Jeg var fuld af forundring og glæde efter at have set sådan en cirkussæl eller delfin, der var til show

Sascha Bendix, souschef, Camp Møns Klint

- Den sætter rigtig meget fart på, og så kommer der en lille bitte bølge op over den. Så der er fart på og lige pludselig hopper den ud, og så tænkte jeg: ”Nej, hvor er det sødt”. Jeg troede, det var noget, den gjorde én gang, ligesom hvis den skulle øve sig på at fange en fisk. Men da den så gjorde det igen, blev jeg helt forundret og tænkte: ”Ej, hvor er det vildt".

Derfor valgte hun at dele det særlige syn på campingpladsens Facebook-side. Opslaget har siden fået 200 likes.

- Jeg var fuld af forundring og glæde efter at have set sådan en cirkussæl eller delfin, der var til show, siger hun.

Det forlyder fra folkene bag Camp Møns Klint, at den har været i området i de sidste to år. Og som flere af deres gæster har bemærket, er den er meget snakkesalig.

- Flere har lagt ting op med sælen. På vores Facebook-side havde vi nogle kommentarer fra hollændere, der har være ude at snorkle med den, fortæller hun.

VIDEO: Sascha Bendix har flere gange filmet den selskabsglade sæl ude i vandet og på stranden.

00:46

Foto: Privatfoto - Sascha Bendix

Luk video

Bliver kaldt ”Møffe”

Sascha Bendix delte i første omgang videoen af den ”delfin-springende” sæl på sin egen Facebook-side. Her skulle det vise sig, at sælen allerede er kendt under et særligt navn.

Her skrev flere af hendes venner nemlig i kommentarfeltet, at de enten var ”Møffe”-fan eller Jeg elsker også ”Møffe”

Hun har siden fundet ud af, at flere fluefiskere har stødt på den meget imødekommende sæl, når de har fisket ved Møns Klint under fluefiskefestivalen Mønsession. De havde døbt den ”Møffe”. Martin Harregaard er fluefisker og kom helt på den legesyge Møffe under Mønsession, som man kan se i videoen Mønsessions' egen Møffe på YouTube.

Egentlig vil Sascha Bendix gerne have givet sælen et andet navn, men nu virker Møffe helt rigtigt.

- Det er helt klart, den hedder Møffe nu, selvom jeg har det meget med, at de dyr, jeg møder, skal hedde ”is” eller ”us” bagefter. Så den skulle hedde ”Sælus”, men jeg kan godt se, at den hedder noget andet, siger hun.

Sæl er blevet en hel seværdighed

Under opslaget på Camp Møn Klints Facebook-side har flere turister delt deres billeder og videoer af sælen, hvor den slapper af på en sten eller stranden, eller leger med gæsterne i vandet.

Så Sascha Bendix glæder sig over, at sælen nærmest er blevet en lille seværdighed ved klinten.

- Det kan næsten ikke være bedre. Det er bare så børnevenligt – også for voksne, der heller aldrig har set en sæl så tæt på. I hvert fald ikke ude i det vilde.

Udover alt det man ser ude ved Møns Klint – du får jo en overflod derude -  så er mødet med sælen her ligesom prikken over i’et

Sascha Bendix, souschef, Camp Møns Klint

Sascha har selv været nede og se den med sine børn, hvor den lå og solede sig på en sten. Og spørger man hende, er oplevelsen af at møde en sæl så tæt på bare et ekstra pift til en fantastisk naturoplevelse.

- Udover alt det man ser ude ved Møns Klint – du får jo en overflod derude -  så er mødet med sælen her ligesom prikken over i’et. At du kan køre ned og se en vild sæl. Altså ikke i fangenskab, der er ikke nogen, der har opdrættet den her sæl. Den er der bare. Det er næsten ligesom i en fantasi eller eventyrland, siger hun.

Selvom sælen virker venlig og legesyg, så skal man holde afstand til sælerne, hvis man støder på dem i den vilde natur. Det er et vildt dyr, der kan blive stresset, hvis mennesker kommer for tæt på, og de kan finde på at bide.

  Foto: Privatfoto - Fabrizio Rodriguez

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App