¨

Rund fødselsdag: For 80 år siden erklærede kongen Storstrømsbroen åben

For 80 år siden var kronprinsesse Ingrid, kronprins Frederik og Christian 10. blandt de fremmødte til Storstrømsbroens indvielse. Foto: Lokalhistoriskarkiv

Tilbage i 1937 var Storstrømsbroen et vigtigt bindeled mellem Sjælland og resten af Europa. I dag har broen 80 års jubilæum.

- Indenrigs har broen betydning for os alle. Men det er jo også et bindeled ud ad. Måtte de forhåbninger til denne bro også vise sig i fremtiden. At slægten, der kommer efter os, med anerkendelse kan se på den indsats, vi her har vist.

Sådan lød det, da Christian den 10. indviede Storstrømsbroen den 26. september i 1937 og erklærede broen åben for trafik. Blandt de fremmødte kunne man også finde kronprinsesse Ingrid og kronprins Frederik.

I dag kan broen derfor fejre sin 80 års fødselsdag.

Læs også Storstrømsbroen fylder 80 år

Broen binder Falster og Sjælland sammen, og trafikmæssigt havde broen en stor betydning både lokalt og internationalt for 80 år siden.

I mange år havde man drømt om at skabe en bedre sammenhæng mellem København og resten af Europa, og med Storstrømsbroen blev den drøm en realitet. 

04:08

Gense indslaget: Storstrømsbroen fylder 80 år. I Orehoved by på Nordfalster fejrede de den gamle smukke dame med masser af musik og aktiviteter.

Luk video

Hør hele kongens tale her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App