¨

Rullende hjælp til digital selvbetjening

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Vordingborg Bibliotekernes rullende IT-Café og undervisningslokale kører rundt i hele Vordingborg Kommune.

I Vordingborg Kommune kan borgere, der kunne have brug for hjælp til brug af computer, tablets eller smartphones, få hjælp hos den rullende Digibus, der hver tirsdag kører rundt i kommunen. 

Digibussen er udstyret med fire computerarbejdspladser, projektor, printer og tråsløst netværk.

Syv udvalgte steder

Den holder en time hver 14. dag på syv udvalgte steder i kommunen: Borre, Fanefjord, Bogø by, Lundby, Ørslev, Mern og Langebæk. 

- Der er det muligt at få hjælp til digital selvbetjening eksempelvis digital post, NemId, borger.dk og meget andet. Foreninger har også mulighed for at bestille Digibussen til vejledning, kursusafholdelse eller til at holde åben IT-Café for medlemmerne i lokalområdet efter aftale, fortæller Bjarne Fehstedt fra Stensved, der er seniorjobber og chauffør på digibussen. 

Han fortæller, at han og hans kollega Tommy Skovdal er klar med hjælp til borgerne.

- Vi kunne godt ønske os, at Digibussen bliver brugt lidt mere. De der kommer tager ofte deres computer med - og så hjælper vi med de udfordringer af forskellig art, som de måtte have, fortæller Bjarne Fehstedt.

Køreplanen fås på bibliotekerne, i bogbussen, i Digibussen og borgerservice. Den kan også ses på Digibussens hjemmeside www.digibussen.dk 

Bjarne Fehstedt fra Stensved har oploadet videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo. Bjarne Fehstedt er medlem af ØSTHOLDET. Læs mere om ØSTHOLDET – KLIK HER.

00:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App