Røstofte må fortsat koge vandet

Borgere i den lille landsby uden for Mern må koge deres drikkevand for femte uge i træk. Og det er blandt andet områdets børnehave ganske træt af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Røstofte nordøst for Vordingborg må flere borgere koge deres drikkevand for femte uge i træk.

Vandværket har fundet colibakterier, og problemet er løst hos de fleste af vandværkets 167 husstande. Men på Røstofte Skovvej er vandet fra hanerne stadig forbudt. I hvert fald skal det koges, inden det må drikkes og det kan godt gøre livet i en børnehave en smule besværligt.

- Nu er der gået for længe og vi begynder alle sammen at blive lidt småirriterede over det og det er jo ikke meningen, det skal gå ud over hverken børn eller forældre, vi ikke har noget vand, siger Trine Pilegaard, der er daglig leder af Spilopperne Skovbørnehave.

Siden 28. juli, hvor Røstofte Vandværk fandt bakterier i vandet og udstedte et kogepåbud, har børnehaven blandt andet hentet vand i et sommerhus udenfor området og børnenes forældre har også været flinke til at medbringe nogle rene liter drikkevand, fortæller den daglige leder.

 - Vi skal jo holde øje med, hvornår vi løber tør og så videre, det kræver lige lidt ekstra tankevirksomhed, siger hun.

Ifølge Røstofte Vandværk arbejder de på højtryk for at finde kilden til forureningen i ledningsnettet på Røstofte Skovvej, men det er ikke bare sådan ligetil, lyder det.

-   Nu er vi i gang med at tage prøver fra alle husstande for at finde ud af, hvilken del af strækningen, den er gal med og så må vi tage den derfra, fortæller næstformand Jan Reinders.

Ifølge bestyrelsen på vandværket blev der senest taget prøver af drikkevandet mandag morgen. Der forventes svar på dem om et par dage. 

[video:videonode:230140]