Rosenkrantz-Theil skifter valgkreds

Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil skifter Vordingborgkredsen ud med 1. kreds i København, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt træder tilbage efter at have fået job som direktør for Save the Children International.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pernille Rosenkrantz-Theil bliver ny folketingskandidat i 1. kreds i København. Hun var ved valget i 2015 opstillet i Vordingborgkredsen, men efter at tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt forleden meddelte, at hun forlader dansk politik til fordel for jobbet som direktør for Save the Children International, er der blevet en plads, som Rosenkrantz-Theil altså skal udfylde.

Beslutningen blev taget på et møde i 1. kreds i København mandag den 18. januar, hvor kredsbestyrelsen enstemmigt besluttede at indstille Pernille Rosenkrantz-Theil til at overtage folketingskredsen, når der er generalforsamling lørdag den 5. marts.

- Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse i går aftes har indstillet Pernille Rosenkrantz-Theil som vores nye socialdemokratiske folketingskandidat. Pernille er en stærk kandidat, og derfor er jeg også glad for, at hun ønsker at stille op for os her i hovedstaden, siger Nina-Maria Hansen, der er formand for 1. kreds, i en pressemeddelelse.

Grøn vækstmotor og sociale problemer

Pernille Rosenkrantz-Theil er 39 år og født i Skælskør. Hun ejer en nedlagt gård på Møn, hvor hun de seneste to år har holdt sit eget folkemøde. Hun glæder sig til igen at være opstillet i hovedstaden, hvor hun tidligere har været opstillet for Enhedslisten.

- 1. kreds er en helt særlig kreds. Derfor er jeg også stolt over, at bestyrelsen enstemmigt indstiller mig som ny folketingskandidat efter Helle Thorning-Schmidt. København har store sociale problemer, som jeg gerne vil lægge arm med. Samtidig byder hovedstaden jo på kæmpe muligheder for fremtiden, eksempelvis som grøn vækstmotor for hele landet. Jeg håber, at kredsens medlemmer til generalforsamlingen vil give mig opbakningen til at repræsentere dem som deres folketingskandidat, siger hun i pressemeddelelsen.

På det sociale medie Twitter er kollegerne allerede begyndt med både lykønskninger og drillerier.

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll skriver 'velkommen i kredsen', mens Justitsminister Søren Pind (V) skriver: 'Glimrene - bered dig på hug', hvortil Rosenkrantz-Theil svarer: Lige over. New sherif in town!

Pernille Rosenkrantz-Theil fik 12.071 personlige stemmer ved valget sidste år.