Rockkoncert i Vordingborg - hyldest til ikonisk festival

Fredag aften inviterede spillestedet Stars i Vordingborg til hyldekoncert for Woodstock-festivalen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 51 år siden, i sensommeren 1969 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York.

quote Det er tidsløst og universelt

Casper Mikkelsen, trommeslager

På scenen stod nogle af datidens mest ikoniske musikere og bands. Guitarlegenden Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who og Santana for blot for at nævne nogle. 

Woodstock-festivalen i 69' er betegnet som en af de mest skelsættende kulturelle begivenheder musikhistorien, og fredag aften blev festivalen markeret med en hyldestkoncert på spillestedet Stars i Vordingborg.

Og ifølge et af bandmedlemmerne giver det god mening at hylde musikken, selvom den går over 50 år tilbage.

- Det er tidsløst og universelt, og på mange måder er den musik, vi spiller i aften, fra moderne vestlig kulturs vugge. Musikken har jo vist sig at være langtidsholdbar, og da det var 50 år siden sidste år, besluttede vi at lave en hyldestkoncert, fortæller Casper Mikkelsen, der er trommeslager.

Woodstock-festivalen i 1969 bød blandt andet på optrædener af Jimi Hendrix og Santana.
Woodstock-festivalen i 1969 bød blandt andet på optrædener af Jimi Hendrix og Santana.

Peace, love and understanding

Festivalen anses for at være et af højdepunkterne i sentredsernes ungdomsoprør og hippiebevægelsens opgør med bedagede samfundsstrukturer. Et kulturelt nybrud, der herhjemme blandt andet affødte studenteroprøret i 68', kønskampen i 70'erne samt grundlæggelsen af Christiania og Roskilde Festival i 1971.

En af dem, der var mødt op for at nyde koncerten, var H.C Frejlev fra Horbelev, som havde slæbt sine to yngre kammerater med ind på spillestedet. 

- De har lov til at høre, hvordan det foregik i 60'erne. Det var verdens bedste musik, og det var peace, love and understanding, siger han.

H.C. Frejlev havde taget to yngre venner med til hyldestkoncerten.
H.C. Frejlev havde taget to yngre venner med til hyldestkoncerten.