Rockere har tilknytning til karateklub

En karateklub, hvor der kommer børn og unge, har indenfor de seneste måneder haft tilknyttet to medlemmer af Bandidos

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en rigtig dårlig cocktail, Jeg synes ofte, at trænere er forgangsbilleder. De aktiviteter, vi ser fra rockere og bander i form af kriminalitet og konflikter, matcher meget dårligt med den rolle som forbilleder, siger Kim Kliver, der er chef for TASK FORCE ØST, der bekæmper rockerkriminalitet på Sjælland. 

Han reagerer på, at karateklubben Kyokoi Knockdown Karate Dojo i Vordingborg tilsyneladende har tilknyttet 2 rockere.

Rocker træner børn

Den ene, Tommas Capion, har status som chefinstruktør i klubben. Den anden rocker har ifølge karateklubbens egne regnskaber meldt sig ud. 

Forældrene ved det godt

Kasserer i foreningen, Martin Stahl, siger til TV2 ØST, at Tommas Capion ikke er i klubben i egenskab som rocker. Derimod optræder han i sin egenskab af at være klubbens eneste medlem, der har kæmpet sig op til at få det sorte bælte.

- det er klart adskilt. Det har intet med den her klub at gøre. Det er jo to vidt forskellige ting. Det er karate det her, så det er altså at blande tingene sammen, siger Martin Stahl. 

 

Kommunen støtter økonomisk

I år modtog klubben omkring 6000 kroner i støtte fra Vordingborg Kommune. Kommunen finder det, ligesom TASK FORCE ØST, bekymrende, at personer med relation til rockermiljøet træner sammen med børn og unge.

- Vi frygter, at der kommer til at ske en rekruttering af børn og unge til noget, som vi synes er rigtig, rigtig uheldigt, og som vi helst ser os absolut fri for, siger Birthe Helth (SOC.DEM.), der er formand for kultur, idræt og fritidsudvalget i Vordingborg. 

Karateklubben oplyser i dag til TV2 ØST, at Tommas Capion er sygemeldt.