Rocker for retten: Tiltalt for at ville klippe fingre af offer

Narkopusher blev kidnappet i 12 timer og mishandlet, fordi han havde gæld, lyder tiltalen mod to mænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Var det to mænd på 25 og 31 år, der stod bag kidnapning og mishandling af en narkosælger i Vordingborg?

Det spørgsmål skal Retten i Nykøbing Falster fra i dag mandag tage stilling til.

Selv nægter mændene sig skyldige, men anklagemyndigheden mener, at det var dem, der stod bag den grove sag, der udover kidnapning og mishandling også for den enes vedkommende omhandler 85 kilo hash, over et kilo kokain og 900 gram amfetamin til en værdi af i alt over 600.000 kroner.

Skulle betale en dummebøde

Kidnapningen skete den 5. november 2019. Klokken 20.45 blev offeret – en mand, der kaldes ”C” – ført til et kælderrum på Københavnsvej i Vordingborg.

Her begyndte et voldsmareridt for ”C”, der stod på i timevis. I kælderen blev han ifølge anklageskriftet sparket på kroppen og i hovedet, han fik slag med en totenschlæger, fik strøm med en strømpistol, og han blev udsat for trusler.

Derefter blev han smidt ind i en bil og kørt til en adresse i Øster Ulslev på Lolland, hvor han blev bevogtet af tre kidnappere natten igennem. Her blev han blandt andet truet med at få fingrene klippet af med en boltsaks, hvis ikke han betalte en såkaldt ”dummebøde” på 40.000 kroner.

quote Han arbejdede for mig, men han overdrog aldrig stofferne, han sugede dem selv

Lasse Højbjerg Johnsen

En 25-årig mand har tidligere på året aflagt fuld tilståelse i sagen. Fordi han tilstod, fik han ”rabat” på straffens længde og blev den 4. juni idømt en fængselsstraf på ni år.

I retten forklarede den nu dømte 25-årige Lasse Højbjerg Johnsen, at baggrunden for mishandlingen skulle findes i at offeret ”C” havde narkogæld. 

- Han skyldte 32.000 kroner. Han arbejdede for mig, men han overdrog aldrig stofferne, han sugede dem selv. Jeg var alene om at give ham en røvfuld, forklarede Lasse Højbjerg Johnsen under sagen.

Anklager mener seks andre mænd deltog

Anklagemyndigheden mener dog ikke, at det er korrekt, at det udelukkende var Lasse Højbjerg Johnsen, der stod bag kidnapning og mishandling af "C".

Tværtimod mener anklageren, at der deltog seks andre mænd i frihedsberøvelsen, og at flere ukendte personer medvirkede til mishandlingen.

Klokken ni dagen efter ”C” blev kidnappet, blev han løsladt igen.

- Han så smadret ud, men han kunne godt gå, der var måske kun lidt blod fra hans tand i munden. Jeg var bange for at han ville gå til politiet, så han skulle lige finde ud af, at det hele var overstået, har den dømte Lasse Højbjerg Johnsen tidligere forklaret i retten.

Ville smugle hash og steroider ind i fængsel

Lasse Højbjerg Johansens straffesag blev behandlet særskilt eftersom han ønskede at aflægge fuld tilståelse i sagen.

De to tiltalte, hvis sag starter mandag i Retten i Nykøbing Falster, nægter sig derimod skyldige. De blev alle tre anholdt under en aktion ved et tidligere fodboldklubhus i Jungshoved den 25 november sidste år og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

I klubhuset fandt politiet 14 kilo hash, 310 gram amfetamin og 20 gram kokain, som den 25-årige tiltalte er tiltalt for at have været i besiddelse af. Derudover fandt politiet også en otte millimeter pistol.

Anholdelsen i Jungshoved i november sidste år var dog ikke første gang, politiet stødte på de tiltalte.

Ifølge anklageskriftet blev den 31-årige Bandidos-rocker visiteret, mens han sad i en personbil udenfor Storstrøm Fængsel i Nørre Alslev den 10. juli 2019. Her fandt politiet 40,2 gram hash samt to ampuller med testosteron og 51 tabletter med anabolske steroider.

Ifølge anklageskriftet skulle både hash og steroiderne smugles ind i fængslet til en indsat.

Derudover er begge mænd tiltalt for at køre bil, selvom de har mistet kørekortet. Den 25-årige havde endda ifølge anklageskriftet både indtaget kokain og havde spor af hash i blodet, mens han kørte bilen uden lovligt førerbevis.

Omfattende narkohandel på parkeringsplads

Den 25-årige er desuden tiltalt for at være en af bagmændene til en større narkotikasag i Vordingborg.

Ifølge anklageskriftet skal han have videreoverdraget omkring 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin til et større antal personer, herunder på en parkeringsplads i Vordingborg og fra en adresse i Jungshoved.

Sidste år kunne TV2 ØST dokumentere, at der foregik en betydelig og meget åbenlys handel med narkotika på parkeringspladsen i Vordingborg, der støder op til byens gymnasium, svømmehal og en række ungdomsboliger.

Her kom et væld af unge og købte stoffer, som de enten tog med sig videre eller sniffede i bilen, inden de satte sig bag rattet og kørte ud i trafikken.

Politiet har sigtet og efterfølgende fået dømt 12 personer i sagen fra december 2019 til juli 2020. Dommene har været på mellem 10 måneder og 3,5 års fængsel, bortset fra Lasse Højbjerg Johnsen, der altså fik en dom på ni års fængsel i juni.

Domme:

Anklager Skipper Pelle Falsled har tidligere fortalt til TV2 ØST, at han regner med at dommen på de ni års fængsel til Lasse Højbjerg Johnsen kan være en indikator for, hvad han vil stile mod strafmæssigt i forhold til den sag, der påbegyndes mandag i Nykøbing Falster.

Dog understregede anklageren, at Lasse Højbjerg Johnsen havde fået ”rabat” på fængselsstraffen, fordi han havde tilstået og bidraget med oplysninger i sagen.

Retten i Nykøbing Falster skal i alt tage stilling til 19 forhold. Der er afsat otte dage til sagen, der forventes afsluttet den 4. september.