Rikke Andersen: Jeg er helt overrasket

Det var en lettet Rikke Louise Andersen fra Nyråd, der fredag fik at vide, at hun ikke skal betale 5.000 kr. for at have delt et foto af en blotter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er helt overrasket. Det havde jeg slet ikke forventet, men det er jo bare fedt, sagde Rikke Louise Andersen til sin advokat ovenpå frifindelsen.

Han overbragte nyheden over telefon og fortalte altså, at hun dermed ikke skal betale den bøde på 5000 kr., som politiet havde idømt hende.

- Jeg er selvfølgelig super, super glad, for nu har vi fået en oprejsning i det her tilfælde. Nu mangler vi så bare, at forbryderne bliver straffet, siger hun.

quote Nu mangler vi så bare, at forbryderne bliver straffet

Rikke Louise Andersen,  Nyråd

Dobbelt så stor bøde som blotter

Den mand, der i sommer blottede sig for Rikke Louise Andersens ti-årige datter endte med at få ti dagbøder af 250 kr. 

Rikke Louise Andersen, som havde delt et foto af manden på Facebook blev idømt en bøde på 5.000 kr. for at have overtrådt Persondataloven.

Hvorfor lod du ikke bare politiet gøre sit arbejde og blande dig helt udenom?

- Jamen politiet havde jo ikke ressourcerne til at tage sig af de her ting, og det ser vi jo også igen og igen, og det er jo lige præcis det, der er hele udfordringen, siger Rikke Louise Andersen og fortsætter senere:

- Vi har nogle sociale medier, som gør det muligt at få spredt nogle billeder af nogle personer, der har begået nogle forbrydelser med det samme. Vi som borgere skal beskyttes. Det er ikke dem, der begår forbrydelserne, der skal beskyttes i vores samfund.

Rikke Louise Andersen nægtede at betale bøden på de 5.000 kr. , da hun mente, det var unfair, at hendes bøde var større end blotterens.

Det gav en dommer i Retten i Nykøbing Falster hende så ret i fredag.

Den paragraf, hun var dømt efter, kan hun nemlig ikke dømmes efter, mente dommeren i Retten i Nykøbing Falster.