¨

Ribbet for flere tusinde kroner efter at have vist vej

Foto: TV ØST

2 kvinder var mandag eftermiddag udsat for tricktyveri. Fremgangsmåderne minder så meget om hinanden, at politiet mener, at samme gerningsmand står bag.

Det er muligvis samme gerningsmand, der står bag 2 tricktyverier i henholdsvis Sorø og Præstø onsdag eftermiddag. Det mener politiet. 

Det første tyveri skete mellem klokken 13 og 13.30 ved Netto på Svend Gønges Torv i Præstø, hvor en 72-årig kvinde blev standset af en mand på p-pladsen. Manden spurgte om vej til Svendborg, og mens den 72-årige viste vej på et kort, som manden havde med, blev hendes dankort stjålet fra en pung, som lå i hendes bil. Herefter forsvandt tyven, som senere misbrugte dankortet for flere tusinde kroner.

Sparsomt signalement

Sceneriet gentog sig mellem klokken 15.30 og 15.40 ved Netto på Apotekervej i Sorø. Her udnyttede tyven en 64-årig kvindes hjælpsomhed og stjal hendes Visa/Dankort, mens hun forklarede vejen til Skive på et landkort. Også hendes dankort blev i løbet af eftermiddagen misbrugt for flere tusinde kroner.

Signalementet af tyven er sparsomt: Der er tale om en mand af udenlandsk udseende, omkring 45-50 år, almindelig af bygning med sort hår. Han talte udenlandsk.

Fremgangsmåderne for de 2 tyverier minder ifølge politiet så meget om hinanden, at det er nærliggende at tro, der er tale om den samme gerningsmand.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App