Ribbet for flere tusinde kroner efter at have vist vej

2 kvinder var mandag eftermiddag udsat for tricktyveri. Fremgangsmåderne minder så meget om hinanden, at politiet mener, at samme gerningsmand står bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er muligvis samme gerningsmand, der står bag 2 tricktyverier i henholdsvis Sorø og Præstø onsdag eftermiddag. Det mener politiet. 

Det første tyveri skete mellem klokken 13 og 13.30 ved Netto på Svend Gønges Torv i Præstø, hvor en 72-årig kvinde blev standset af en mand på p-pladsen. Manden spurgte om vej til Svendborg, og mens den 72-årige viste vej på et kort, som manden havde med, blev hendes dankort stjålet fra en pung, som lå i hendes bil. Herefter forsvandt tyven, som senere misbrugte dankortet for flere tusinde kroner.

Sparsomt signalement

Sceneriet gentog sig mellem klokken 15.30 og 15.40 ved Netto på Apotekervej i Sorø. Her udnyttede tyven en 64-årig kvindes hjælpsomhed og stjal hendes Visa/Dankort, mens hun forklarede vejen til Skive på et landkort. Også hendes dankort blev i løbet af eftermiddagen misbrugt for flere tusinde kroner.

Signalementet af tyven er sparsomt: Der er tale om en mand af udenlandsk udseende, omkring 45-50 år, almindelig af bygning med sort hår. Han talte udenlandsk.

Fremgangsmåderne for de 2 tyverier minder ifølge politiet så meget om hinanden, at det er nærliggende at tro, der er tale om den samme gerningsmand.