Retssag på vej: Idrætsforening i intern strid om klubhus

Fodboldafdelingen i en idrætsforening ved Vordingborg vil i retten. Det skal afgøres, om et klubhus kun tilhører dem - og ikke resten af foreningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilhører klubhuset hele idrætsforeningen eller tilhører den udelukkende fodboldafdelingen?

Det er det helt store spørgsmål i Kastrup ved Vordingborg, hvor idrætsforeningen KGIF det seneste år har været i strid internt i klubben. Det skriver Sjællandske onsdag.

På en generalforsamling mandag aften godkendte den selvstændige fodboldafdeling, at man vil indlede en retssag mod hovedorganisationen KGIF.

Det sker som en reaktion på, at KGIF ifølge fodboldafdelingen gentagende gange har forsøgt at overtage klubhuset, der ifølge klubbens gamle vedtægter står i fodboldafdelingens regi.

- Det kan ikke lade sig gøre at løse det internt. Klubhuset blev overdraget til os. Nu mener KGIF så bare pludselig, at det er performa. Det er personfnidder det hele, siger Lars Ole Jensen, der sidder i fodboldafdelingens bestyrelse og desuden er tilknyttet som jurist, til TV ØST.  

quote Det kan ikke lade sig gøre at løse det internt

Lars Ole Jensen, KGIFs fodboldafdeling

Udskiftede alle låse

Sidste sommer blev fodboldafdelingens spillere udelukket fra klubhuset i to måneder. KGIF hyrede nemlig en låsesmed til at udskifte alle låse i klubhuset.

- Det endte med, at vi gjorde det samme og fik skiftet nøglerne tilbage til os. Det var nødvendigt, for når vi havde hjemmebanekampe, måtte vi låne lokaler andre steder. Det var ikke holdbart, siger Lars Ole Jensen fra fodboldafdelingen.

Desuden har KGIF overflyttet klubhuset til at tilhøre dem i ejendomsregisteret, hvilket fodboldforeningen uden held har forsøgt at få flyttet tilbage efterfølgende.

Klubhuset har ellers på papiret tilhørt fodboldafdelingen i mange pr. I et brev fra Vordingborg Kommune fra 1990 står der: ”Da fodboldforeningen har eget regnskab og egen årlig generalforsamling, betragter fritidsnævnet fodboldafdelingen som en selvstændig afdeling, som godt alene kan eje klubhuset.”

quote Når vi ikke kan snakke med dem på en normal måde, må vi gøre det i retten

Lars Ole Jensen, KGIFs fodboldafdeling

Vedtægterne blev ændret på stormfuldt møde

Også i foreningens vedtægter fremgik det tidligere, at fodboldafdelingen fuldt ud disponerer over klubhuset, men det blev ændret på en generalforsamling i februar.

Den generelforsamling foregik dog ifølge fodboldafdelingen ikke helt efter reglerne. Sjællandske skriver, at flere af fodboldafdelingens medlemmer blev nægtet stemmeret, da man skulle stemme om klubhusets ejerforhold.

- Når vi ikke kan snakke med dem på en normal måde, må vi gøre det i retten, siger Lars Ole Jensen

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra KGIF, men formanden er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.