Restaurant i Præstø blandt Nordens bedste

Hotel Frederiksminde i Præstø er kåret som 23. bedste restaurant i Norden af White Guide Nordic.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hotel Frederiksminde i Præstø udmærker sig på den nordiske madscene. De er blevet udråbt som den 23. bedste restaurant i Norden. Det sker efter den anden udgave af White Guide Nordic blev lanceret i Helsinki mandag.

- Det betyder rigtig meget for os, det er et kvalitetsstempel af det, vi går og laver. Det er fedt, når nogen bemærker det ekstra, vi gør, fortæller køkkenchef of partner Jonas Mikkelsen.

 

Højt dansk niveau

Guiden indeholder anmeldelser af de 300 bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. På listen over de bedste nordiske restauranter indgår en række danske restauranter. Inden udnævnelsen havde de i Præstø ikke regnet med, at de ville være iblandt de bedste.

- Der er klart flest danske restauranter på listen, der er bare virkelig mange gode i Danmark, så det er svært at være med i toppen, lyder det fra Jonas Mikkelsen.

Hotel Frederiksminde indtager en 23.-plads på listen blandt de absolut bedste restauranter i Norden, og 10.-plads i Danmark. Flere danske restauranter er på listen i år, den verdensberømte Noma tager førstepladsen.

- Med en plads i top ti er vi nu med i kategorien international mesterklasse, det betyder rigtig meget for os, siger Jonas Mikkelsen.

Men selvom de nu er rykket op i den bedste liga, var det ikke noget, der blev fejret yderligere på Hotel Frederiksminde.

- Vi fejrer det, hvis vi en dag bliver nummer et, slår Jonas Mikkelsen fast.

Hele listen over de 300 bedste restauranter kan ses i White Guide Nordics App.