Renovationsfirma vinder i retten – får over fire millioner kroner af selskabet bag Storstrømsbyggeriet

Firmaet Marius Pedersen får 4,2 millioner kroner af Storstrøm Bridge Joint Venture.

En tvist mellem renovationsfirmaet Marius Pedersen og Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), der står bag byggeriet af den nye Storstrømsbro, er blevet afgjort i retten.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge den administrerende direktør i Marius Pedersen, Simon Clausen, faldt dommen den 31. marts 2021, og her blev det afgjort, at SBJV skulle betale 4,2 millioner kroner til renovationsfirmaet.

- Vi er tilfredse med udfaldet, for vi har fået det tilgodehavende, som vi mener, vi havde på de ydelser, vi har udført, siger han til TV2 ØST.

quote Samarbejdet sluttede på grund af, at der var uenighed om så store beløb, så vi kunne jo ikke fortsætte uden at få vores penge

Simon Clausen, administrerende direktør i Marius Pedersen

Ville ikke betale regninger

Simon Clausen fortæller, at samarbejdet mellem SBJV og Marius Pedersen ophørte på grund af uenighed om betalingen for det arbejde, Marius Pedersen har udført for SBJV.

- Samarbejdet sluttede på grund af, at der var uenighed om så store beløb, så vi kunne jo ikke fortsætte uden at få vores penge, siger Simon Clausen.

Marius Pedersen har blandt andet tømt toiletter og kørt slam væk fra byggepladsen, men arbejdet måtte ophøre i foråret 2020, fordi der var uenighed om betalingen.

- Jeg ved faktisk ikke helt, hvad de (SBJV, red.) var utilfredse med, de anfægtede i hvert fald bare, at vi havde et tilgodehavende af den størrelse, siger Simon Clausen.

Direktør: En meget usædvanlig sag

Ifølge Marius Pedersens administrerende direktør, er det ikke ualmindeligt, at der kan opstå uenigheder om betaling for ydelser, men det er ualmindeligt, at det drejer sig om så store beløb.

- Det er meget usædvanligt, siger han.

- Normalt hvis man er uenige om noget, så kan det være, at nogen har lavet en fejl i faktureringen af et mindre beløb, men det er en usædvanlig sag, at det er så stort et beløb i et byggeri, der i sidste ende er betalt af det offentlige, siger Simon Clausen.

Han fortæller, at samarbejdet med SBJV blev afsluttet i god ro og orden, og han vil ikke afvise, at Marius Pedersen vil indgå en ny aftale om samarbejde med SBJV.

- Det kunne da sagtens være, at vi kunne finde nogle ydelser, som de og vi kunne blive enige om at samarbejde om - det vil jeg ikke udelukke, siger han.

- Det er jo ikke sådan, at vi bærer nag, siger Simon Clausen.

- Nu har vi fået en dommers ord for, hvad der var op og ned, og så kører vi videre derfra, siger han.

SBJV anker ikke

Christian Lemvigh, der er pressetalsmand for SBJV, fortæller til TV2 ØST, at selvskabet bag det store brobyggeri har besluttet ikke at anke sagen.

- Vi tager dommen til efterretning, og vi har valgt ikke at anke, siger han.

SBJV har betalt de 4,2 millioner kroner til Marius Pedersen og har ikke yderligere kommentarer til sagen.