¨

Rektor ærgrer sig over aflyst brobygning: - Det er en vigtig aktivitet

Brobygningsforløbet er ifølge Jacob Stubgaard et vigtigt forløb for afgangselever. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Rektor Jacob Stubgaard, Vordingborg Gymnasium, har fuld forståelse over for aflysningen, men ærgrer sig samtidig på elevernes vegne.

Hvert år får folke- og efteskoleelever mulighed for at snuse til livet på ungdomsuddannelserne i det, der kaldes brobygning.

De får ikke kvalificeret det valg, de skal træffe, når de snart skal vælge ungdomsuddannelse

Jacob Stubgaard, Rektor, Vordingborg Gymnasium & HF

Mandag var en lokal 10. klassse på besøg på Vordingborg Gymnasium & HF for at prøve kræfter med undervisning på gymnasiet. 

Men på grund af frygt for coronasmitte har regeringen besluttet, at al brobygning aflyses.

Det ærgrer rektor på Vordingborg Gymnasium, Jakob Stubgaard.

- Brobygning er en rigtig vigtig aktivitet, fordi det er et af de steder, hvor de unge mennesker får kvalificeret deres valg af ungdomsuddannelse, så det er faktisk en aktivitet, vi lægger meget vægt på her på skolen, siger han og tilføjer:

- Omvendt har vi selvfølgelig forståelse for, at vi er i en helt særlig situation, og vi respekterer naturligvis de udmeldinger, der kommer.

Kritik fra flere sider

Tusindvis af grundskoleelever, fra folkeskoler og efterskoler, blev mandag morgen sendt afsted på uddannelsesbesøg på trods af stor modstand fra blandt andet SF og Skolelederforenignen, der i lyset af den seneste coronaudvikling, advarede mod at blande elever fra forskellige uddannelser.

Elever fra 10. klasse besøger Vordingborg Gymnasium & HF Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Senere på dagen meddelte  Børne- og Undervisningsministeriet, at årets brobygning skal være aflyst inden torsdag. Minister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) oplyste desuden, at brobygningsforløbene, der ellers er obligatoriske på skoleskemaet, kan blive aflyst allerede fra i morgen, tirsdag.

- For at være på den sikre side skal brobygning i dette skoleår ikke gennemføres på almindelig vis, hvor elever på skoler og efterskoler møder frem på ungdomsuddannelserne. På grund af covid-19 er vi nødt til at finde alternative løsninger, skrev Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse

Forståeligt men ærgerligt

Egentlig havde Jakob Stubgaard tænkt sig at lade brobygningen fortsætte indtil torsdag, fordi han vurderer, at det godt kan foregå på ansvarlig vis.

- De møder op på skolen, så har de et hold for sig selv, så underviser vores lærer dem 2-3 moduler, og så går de hjem igen. Så de blandes ikke med elever fra skolen, og de går kun sammen med elever fra deres egen skole, fortæller Jakob Stubgaard, rektor på Vordingborg Gymnasium & HF.

Årets brobygning for grundskoleelever landet over er aflyst. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

I foråret blev uddannelsesbesøgene også aflyst på grund af corona, og efter ministerens seneste udmelding, har Vordingborg Gymnasium & HF besluttet at aflyse al brobygning på gymnasiet fra tirsdag.

Det betyder, at flere af kommunens folkeskoleelever, ifølge Jakob Stubgaard, ikke når at få et tilstrækkeligt indblik i gymnasielivet, inden de skal vælge deres ungdomsuddannelse.

- Der er 2-3 folkeskoler i Vordingborg Kommune, hvor hverken 8. eller 9.-klasseseleverne har haft mulighed for at komme i brobygning og på den måde ikke har fået kvalificeret det valg, de skal træffe, når de snart skal vælge ungdomsuddannelse. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, men vi har også et ansvar for at sikre, at smitten ikke spredes, siger han. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App