Regionalt spillested får lov til at fortsætte: - Jeg er simpelthen så glad lige nu

Stars i Vordingborg har igen fået status som regionalt spillested. Derimod får Slagelse Musikhus nej til den særlige status.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er fantastisk. Intet mindre. Jeg er simpelthen så glad lige nu. Det er en anerkendelse og samtidig en enorm mulighed for at fortsætte vores arbejde.

- Så jeg siger bare tak. Tak! 

Sådan lyder det fra Simon Sandfeld, der er spillestedsleder hos Stars i Vordingborg. For glæden er ikke til at stoppe hos spillestedet, da de netop har modtaget beskeden om, at spillestedet de kommende fire år igen har status som regionalt spillested, og således modtager støtte til arbejdet fra Statens Kunstfund. 

quote Hvis vi måtte, så ville vi samle vores frivillige og give dem store drinks og fadøl for at fejre det

Simon Sandfeld, spillestedsleder.

I 2019 besøgte næsten 12.000 mennesker Stars, hvor der blev afholdt flere end 100 koncerter og arrangementer med hjælp fra omkring 100 frivillige.  

- Det er et rigtig dårligt tidspunkt lige nu at uddele den slags udpegninger. Hvis vi måtte, ville vi samle vores frivillige og give dem store drinks og fadøl for at fejre det. Men det må vente. I administrationen måtte vi nøjes med at fejre det med råb på Skype, siger Simon Sandfeld. 

Se, hvordan Simon Sandfeld reagerede på beskeden om, at Stars igen blev udpeget som regionalt spillested i videoen her. Artiklen fortsætter under videoen:

 

Umuligt at sige, at de ville få den igen

Simon Sandfeld siger, at det ikke var til at forudsige, om spillestedet igen ville få den fine status. 

- Vi var sindssygt spændte på, om vi igen ville blive udpeget til regionalt spillested. Man kan jo ikke vide på forhånd, hvad de vælger at gøre. Samtidig så trak meddelelsen ud i morges og indtil middag, og  det gjorde jo ikke spændingen mindre, siger Simon Sandfeld til TV2 ØST. 

quote Det giver det os mulighed for at arbejde målrettet i de kommende år med at styrke det regionale kulturliv

Simon Sandfeld, spillestedsleder.

Rollen som regionalt spillested betyder, at der hvert år kommer støttekroner til virksomheden, hvis man ellers samtidig yder en indsats for nye navne og smalle musikgenrer.  

- Vores rolle er at sikre, at der er et alsidigt musikliv i det regionale område. Og når vi igen udpeges, tror vi også, at det handler om, at vi anerkendes for det arbejde, vi har lavet de seneste fire år. Under alle omstændigheder giver det os mulighed for at arbejde målrettet i de kommende år med at styrke det regionale kulturliv - og blandt andet styrke samarbejdet med Nørregadeteatret i Maribo, siger han til TV2 ØST. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Borgmester glad

I alt 26 spillesteder i hele landet havde søgt puljen. I Region Sjælland havde Gimle i Roskilde og Slagelse Musikhus også søgt om den nye status – men kun Gimle og Stars fik den tildelt. 

Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) er glad for, at Stars igen fik den nye status. 

- Jeg er oprigtig stolt over, at Statens Kunstfond har anerkendt og udnævnt Stars som regionalt spillested igen. Borgere, turister og andre besøgende får koncertoplevelser af høj kvalitet og ofte med minderig genklang lang tid efter, siger han i en pressemeddelelse om tildelingen. 

Støttemidlerne udbetales i denne runde indtil 1/1 2025. Derefter skal der ansøges igen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Arkivfoto fra en plademesse på Stars i Vordingborg, hvor borgere kunne købe og sælge grammofonplader.
Arkivfoto fra en plademesse på Stars i Vordingborg, hvor borgere kunne købe og sælge grammofonplader. Foto: Privatfoto.

Musikhus: Det er ærgerligt

Mens der er begejstring i Vordingborg, så er der omvendt skuffelse i Slagelse. Her havde Slagelse Musikhus både håbet og troet, at de ville komme i betragtning til midlerne.

- Jeg er mega ærgerlig. Vi troede altså på, at den ville gå igennem, fordi vi afleverede en rigtig god ansøgning med mange gode ideer. Så det er en skam, at det ikke skete, siger direktør Anette Borg til TV2 ØST.

quote Vi har oplevet en fantastisk opbakning til Musikhuset - både fra de frivillige og fra det politiske bagland

Anette Borg, direktør, Slagelse Musikhus

Hun hæfter sig ved, at der i år var tale om en meget hård konkurrence.

- Vi synes at tankerne i vores ansøgning var rigtig gode, og virkelig kunne styrke kulturen her i området. Jeg hæfter mig dog ved, at vi generelt har været inde i et sindsygt stærkt opløb, hvor de andre ansøgere virkelig også havde stærke ting på programmet for de kommende fire år. Det er en trøst, at det ikke er en skam at tabe til nogen, der er bedre end os, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Koncert i Slagelse Musikhus. Arkivfoto.
Koncert i Slagelse Musikhus. Arkivfoto. Foto: Slagelse kommune

Selvstændig fond

Slagelse Musikhus er en selvstændig, erhvervsdrivende fond, der driver Slagelse Teater, Badeanstalten og Slagelse Musikhus, og Anette Borg lover, at arbejdet med tankerne bag ansøgningen fortsat vil være på tapetet i arbejdet.

- Det var et sindsygt stort arbejde at lave ansøgningen - men det har ikke været forgæves, selvom vi ikke fik støtten. Tankerne i ansøgningen er noget, som vi uanset hvad vil prioritere i vores arbejde i de kommende år, siger direktøren.

- Vi har oplevet en fantastisk opbakning til Musikhuset - både fra de frivillige og fra det politiske bagland. Det er virkelig noget, der giver os blod på tanden for at fortsætte med at opbygge kulturen her i området. Der er langt at køre for regionale kulturudbud i Roskilde og Vordingborg, så vi tror på, at vi ligesom tidligere kan være en aktiv og levende kulturinstitution på Vestsjælland, siger hun.

Om ordningen