Regeringsforhandlinger glæder borgmester - SF, EL og Radikale vil skrotte planer om udrejsecenter

Udlændingepolitikken diskuteres ved regeringsforhandlingerne tirsdag. Det glæder lokal borgmester, at et udrejsecenter på Lindholm er til forhandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et udrejsecenter på øen Lindholm bliver diskuteret ved tirsdagens regeringsforhandlinger, der ledes af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Det glæder Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), at udrejsecenteret er en del af forhandlingerne, for meget tyder på, at et udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge på Lindholm ikke bliver til noget, hvis Socialdemokratiet danner regering med støtte fra SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten.

De tre partier er nemlig alle imod at bruge øen i Stege bugt som udrejsecenter.

- Lindholm har ikke kloakering og er blevet et symbol på, at man løser alting. Men det gør man ikke, sagde Pia Olsen Dyhr, der er formand for SF, inden hun gik ind til dagens forhandlinger.

EL: - En rigtig, rigtig dårlig idé

Heller ikke Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper vil have et udrejsecenter på Lindholm.

- Enhedslisten synes, at Lindholm er en rigtig, rigtig, dårlig idé. Enhedslisten mener, at menneskerettighederne skal overholdes også for dem, der har en dom bag sig, siger Pernille Skipper.

Det Radikale Venstres Morten Østergaard har tidligere demonstreret sin uvilje mod et udrejsecenter på Lindholm ved at svømme fra Lindholm til Kalvehave.

Se Morten Østergaards svømmetur her. Artiklen fortsætter under videoen. 

 

Også han sagde inden forhandlingerne, at et nyt udrejsecenter skal ligge et andet sted end på øen i Stege bugt. De Radikale foreslår, at udrejsecenteret Sjælsmarks skal huse de afviste, kriminelle asylansøgere. Til gengæld skal de afviste børnefamilier ud af Sjælsmark.

Borgmester tror ikke, udrejsecenter bliver til noget

Udmeldingerne fra blandt andet SF vækker glæde hos Vordingborgs borgmester Mikael Smed.

- Det er jo interessant, at det er på bordet, og jeg glæder mig til at høre, hvad der kommer ud af det, siger han.

- Inderst inde så tror jeg ikke, at Lindholm kommer til at huse et udrejsecenter, det er simpelthen en for dyr løsning på alle leder og kanter, siger borgmesteren, der peger på, at ingen af de fire forhandlende partier, har lovet at Lindholm skal huse et udrejsecenter.

- Der er ikke nogen, der skal bryde valgløfter ved at sige, jamen vi skal finde en anden løsning, siger Mikael Smed.