Redningsaktion til havs sluttede uden resultat 

En redningshelikopter blev indsat i en søredningsaktion ved Sydsjælland lørdag aften. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En melding om lys fra nødraketter og måske svage råb til havn udløste lørdag aften en redningsaktion over havet ved Balle Strand ud for Mern på Sydsjælland. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST. 

Aktionen blev indledt klokken 22.40, efter en familie til 1-1-2 fortalte om både råb og et nødblus på himlen ved Balle Strand.  

- Det, der var blevet set, kunne godt ligne et nødblus, så der blev indledt en redningsaktion med både båd og helikopter i området, fortæller vagtchef Lars Denholt. 

Aktionen foregik i havet mellem Sjælland, Nyord og Møn. 

- Der blev søgt med temperaturfølsomme kameraer fra en række både i farvandet, men man fandt ikke noget, der kunne være tegn på en søulykke, siger Lars Denholt. 

Omfattende indsats

Ud over en redningshelikopter fra Roskilde, så medvirkede to både fra det lokale beredskab, redningsbåden fra redningsstation Klintholm og en lokal fisker i eftersøgningen, der blev afblæst en times tid senere uden resultat. 

Det oplyser Forsvarskommandoen til TV2 ØST. 

Og selvom det ikke så ud til at være en rigtig alarm i denne omgang, så skal familien, der slog alarm, have ros, lyder det fra Forsvarskommandoen. 

- Det har jo nok været noget andet end et nødblus, som familien har set. Men det var rigtig godt, at de meldte ind. Vi vil hellere rykke godt en gang for meget end en gang for lidt, siger Lars Skjoldan, pressevagt hos Forsvarskommandoen.