Privat opholdssted fyldte unge med medicin

Operation X sætter torsdag fokus på det private opholdssted Startskuddet, som ved hjælp af clairvoyance har behandlet de unge og fyldt dem med medicin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

OBS! Der er en rettelse til denne artikel, læs her...

Det private opholdssted Startskuddet er under tv-programmet Operation X's lup torsdag aften.

Opholdsstedet ligger i Mern ved Vordingborg og er under mistanke for at give de anbragte unge for meget medicin. I programmet fortæller en tidligere ansat, at hun ikke er i tvivl om, at de unge blev overdrevet medicineret i de 2 år, hun var ansat på stedet. Hun blev fyret emd begrundelsen "besparelser", men føler selv, at det var, fordi hun stillede for kritiske spørgsmål til arbejdsmetoderne.

Fortæller det ikke til nogen

I programmet kommer det også frem, at Startskuddet udover medicin bruger clairvoyance til at behandle de unge med. For eksempel fortæller en af de forstandere på stedet, at man ved hjælp af clairvoyance kan nå frem til, at en ung kan reagere voldeligt, fordi krisen i EU ligger ubevidst i sindet.

Foran skjult kamera med en journalist fra programmet, der udgiver sig for at være pædagogstuderende, fortæller forstanderen, at de ikke fortæller om clairvoyancen til nogen - heller ikke kommunen, der er tilsynsførende på stedet. Han er ikke i tvivl om, at de ville lukke stedet, hvis de fik nys om den alternative behandlingsform.

Går nærmest skæve rundt

Han røber også foran den falske pædagogstuderende, at de "fylder de unge medicin, så de nærmest går skæve rundt", og Daniel, der tidligere har været på stedet og lider af infantil autisme, prøvede det selv på egen krop.

Han fik så meget medicin, at hans krop krampede, så han ike kunne gå og måtte på hospitalet. Samtidig tog han 28 kilo på på få måneder, mens en af de andre unge tog 54 kilo på på et år som følge af det forhøjede medicinforbrug.

Afviser kritikken

I en mail til Operation X trækker forstanderen i land på de udsagn, som de konfronterer ham med fra de skjulte optagelser, ligesom hans navn bliver fjernet fra hjemmesiden, så han ikke længere fremstår som forstander på Startskuddet.

Derudover afviser stedet at have brugt clairvoyance, og at nogen af de unge skulle have lidt under medicineringen.

Programmet "Operation X: Omsorg med piller og klarsyn" bliver sendt torsdag aften på TV2 klokken 20.