Præstø Skole med i forsøg: Vi skal lave fleksible løsninger for vores elever

Kulsbjerg Skole og Præstø Skole er kommet med i Undervisningsministeriets forsøg med kortere skoledage. Og det giver anledning til nye initiativer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal hverdagen gøres mere fleksibel for skoleelever på Kulsbjerg Skole i Stenved øst for Vordingborg og Præstø Skole.

For de er nemlig kommet med i Undervisningsministeriets nationale forsøg, hvor 50 skoler over hele landet får lov til at eksperimentere med kortere og mere fleksible skoledage.

Og på Præstø Skole betyder det, at eleverne i 7. til 9. klasse får fri en time tidligere hver dag. Men det handler ikke kun om mere fritid. Skolen satser også på at lokke flere over på erhvervsskolerne med et brobygningsforløb

- Vi skal have først og fremmest frigjort nogle ressourcer, så vi er i stand til at lave nogle mere fleksible løsninger for vores elever. Vi vil gerne lave brobygning over mod erhvervsuddannelserne og vi vil gerne lave et talentløft af vores dygtigste elever, siger Casper Madsen, skoleleder på Præstø Skole. 

Der er andre muligheder end gymnasiet

quote Det bliver spændende at høre lidt mere til erhvervsuddannelserne

Anna-Sofie Isaksen, 8. klasse og formand for elevrådet

Formand for elevrådet, Anna-Sofie Isaksen fra 8. klasse, ser frem til forsøget.

Hun peger på, at det er vigtigt, at eleverne bliver opmærksomme på, at der er andre muligheder end gymnasiet. Og det kan brobygningsforløbet til erhvervsskolerne give mulighed for.

- Jeg synes også, vi har rigtig meget fokus på de gymnasielle uddannelser, så det bliver spændende at høre lidt mere til erhvervsuddannelserne, siger Anna-Sofie Isaksen. 

De to skoler fra Vordingborg Kommune er de eneste der skal deltage i det tre-årige forsøg fra vores område.