¨

Præstø-sagen: Far udvandrede under forstanders forklaring

Foto: TV ØST

Faderen til den hårdest ramte elev fra Præstø-ulykken udvandrede under afhøringen af forstanderen.

Forstanderen Truels Achton Truelsen nægtede sig skyldig, og afviste det meste af anklagerens argumentation, da han i dag var i vidneskranken i retssagen efter Præstø-ulykken.

Han afviste, at han havde ansvar for kæntringsulykken, og afviste, at han overhovedet kendte til sejlturene i februar 2011 – også den fredag, hvor ulykken skete. Her var han på rejse til Østrig.

Elever fortæller noget andet

Vidneudsagnet er dog direkte imod elevernes forklaringer. De havde nemlig talt med forstanderen om sejladserne før hans afrejse til Østrig.

Forældrene til de hjerneskadede børn rystede da også under afhøringen på hovedet, mens Truels Achton Truelsen punkt for punkt afviste børnenes vidneudsagn.

Han erkendte dog, at han havde det endelige ansvar for skolens undervisningsplaner, og også havde givet tilladelse til at sejle med svømmeveste i stedet for redningsveste.

Truels Achton Truelsen sagde i retten, at han kun troede at eleverne sejlede på vanddybder, hvor de kunne bunde.

Far udvandrede

Afvisningen af ansvar for ulykken blev dog for meget for Dan Bernhard Jensen, der er far til den dreng, der kæmper med de værste mén efter ulykken.

Han forlod simpelthen retssalen under vidneforklaringen.

- Jeg er rystet over Truels Achton Truelsen forklaringer. Jeg forstår ikke, at han ikke vil tage ansvar for, at så mange mennesker kom til skade, sagde Dan Bernhard Jensen kort efter til TV2 ØST.

Forstanderen lod sig dog ikke gå på af forældrenes reaktion. Truels Achton Truelsen virker rolig under afhøringen, men holdt længere tænkepauser mens han taler i retten.

Du kan se live-opdateringer fra retten her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App