Præstø-elev: Da jeg faldt i vandet blev alt stille

Flere elever og forældre brød sammen, da Præstø-elev i retten beskrev, hvad der skete, da hun endte i vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der blev helt stille. Og jeg tænkte, at det var slut.

Sådan var sekunderne efter, at den tidligere elev fra Lundby Efterskole, Katrine Torstensen, havnede i det 2 grader varme vand på Præstø Fjord den skæbnesvangre dag for snart 2 år siden.

Umiddelbart efter brød hun, flere andre elever fra Præstø-ulykken og deres forældre samtidigt sammen i retten i Nykøbing Falster, der derefter holdt 20 minutters pause.

Ligesom i tirsdags er de tidligere elevers forklaringer noget, der får følelserne frem, når ulykken bliver genfortalt. Det var anden dag i træk, at retssagen bliver afbrudt under de barske vidneudsagn, fordi de tidligere elever og deres pårørende brød sammen.

Frygtelig kamp for at komme i sikkerhed

Katrine Torstensen var en af de elever, der selv formåede at komme i land efter ulykken. Men det var en hård og umulig tur, fortæller hun.

- Da vi svømmede, prøvede jeg at svømme brystsvømning, men det kunne man ikke, for så kom vandet over ens hoved. Man var nødt til at svømme rygsvømning, fortalte hun i retten.

Mareridtet var dog ikke slut, da Katrine Torstensen nåede land. Hendes krop var nemlig ved at stå af på grund af udmattelse og underafkøling.

- Jeg falder hele tiden sammen, mine ben kan ikke holde mig oppe, så jeg bliver ved med at falde. Jeg ligger på jorden og tænker, at jeg kan ikke mere. Men jeg kommer op igen. Jeg har tunnelsyn og så ser jeg et rødt hus. Jeg ser også en mand og råber, at han skal komme og hjælpe mig, siger hun.

Manden hjalp hende med at ringe 1-1-2, og hun var en af dem, der således alarmerede redningsberedskabet.

Lider af sine skader

Katrine Torstensen fik permanente nerveskader under ulykken. Det betyder, at hun har mange smerter, når det er koldt. Derudover får hun medicin mod angst, og hun lider af posttraumatisk stress-syndrom.

Hun går stadig til genoptræning, og er i gang med en gymnasieuddannelse.