¨

Præstø-elev bryder sammen i retten

Foto: TV ØST

En tidligere elev fra Lundby efterskole brød i dag sammen i retten, da hun skulle fortælle om ulykken.

Der blev ribbet op i mareridt og frygtelige minder, da den tidligere elev på Lundby Efterskole Thyra Viktoria Hvass som den første elev tirsdag blev afhørt i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord i februar 2011.

Efter kun omkring 10 minutter i vidneskranken brød hun helt sammen, og retten måtte holde en pause, mens hun igen fik styr på tankerne.

Thyra Viktoria Hvass var en af de 13 elever på den dragebåd, der kæntrede på fjorden. Hun klarede sig dengang selv i land, og går i dag på gymnasiet på Frederiksberg.

Den unge kvinde har i dag svært ved at huske sejlturen i detaljer. Hun kan til gengæld fortælle, at der ikke havde været sikkerhedsinstrukser om, hvad eleverne for eksempel skulle gøre, hvis båden kæntrede – og fortalte samtidig, at hun ikke havde modtaget svømmeundervisning på skolen.

Undervejs holdt hun lange pauser, før hun til sidst brød ud i gråd.

Eleverne var ikke blevet spurgt til deres svømmefærdigheder på forhånd, men havde via et opslag på en opslagstavle fået at vide, at de skulle med ud at sejle. Hun så først beskeden samme fredag, hvor sejladsen fandt sted.

Thyra Viktoria Hvass havde ikke haft lyst til at komme med ud at sejle, men det var ikke normalt at sige fra overfor den lærer, der stod for sejladsen, fortæller hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App