Positiv udvikling på trods af flere færdselsuheld

Selv om der i 2015 var flere færdselsuheld i Vordingborg Kommune end i den forgangne femårsperiode, så er der en positiv udvikling at spore i uheldsstatistikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Færdselsuheldsstatistikkerne for 2015 er ikke færdigopgjorte endnu, men på kommunevejene i Vordingborg Kommune er der ingen tvivl om, at det samlede antal færdselsuheld vil være det højeste i den sidste femårsperiode.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Færre personskader

På trods af den negative udvikling i antallet af uheld, er der alligevel en positiv tendens at spore i statistikken. I den samme periode er antallet af færdselsuheld med personskader nemlig på sit laveste. Ud af den midlertidige opgørelse udgør personskadeuheldene 6 uheld ud af de samlede 125 uheld i 2015. Dette er samtidigt det lavest antal personskadeuheld nogensinde i kommunen.

- Hvorfor personskadeuheldene er reduceret samtidigt med stigningen i det samlede antal uheld, kan der være flere forklaringer på. Der er dog ingen tvivl om, at den målrettede indsats fra blandt andet politi, Rådet for sikker trafik og Vordingborg kommune, kan tage noget af æren, siger Torben Kelm Danielsen, chef for Trafik, Park og Havne i Vordingborg Kommune.

Uheldene er mindre voldsomme

Da statistikken bygger på politiets registreringer af færdselsuheld, så kan en anden del af forklaringen være, at der registreres flere mindre uheld end tidligere.

Personskadeuheld omfatter alle uheld med dræbte, alvorligt tilskadekomne eller lettere tilskadekomne. Derfor er det personskadeuheldene, som har størst indflydelse på de involverede og deres pårørende.

Trafik, Park og Havne har også siden vedtagelsen af den sidste trafiksikkerhedsplan i 2013, haft fokus på at nedbringe især personskadeuheldene. Udfordringen kommer nu med at holde det flotte resultat nede og evt. reducere personskadeuheldene endnu mere. Vordingborg Kommune fortsætter derfor ihærdigt indsatsen imod færdselsuheld på kommunens veje i 2016.