¨

Populært fiskestævne lukker ned - der er ikke flere gedder

Arrangørerne fra Møn Trolling har efter seks år valgt at trække stikket til den populære fiskekonkurrence i Stege. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Dansk Brakvands Cup er efter seks år blevet aflyst.

En af de største fiskekonkurrencer i brakvand Danmark, Dansk Brakvands Cup, lukker ned.

Arrangørerne fra Møn Trolling har efter seks år nemlig valgt at trække stikket til den populære fiskekonkurrence i Stege.

Det skriver Sjællandske.

De lå i tusindvis rundt om på markerne og var døde

Helmuth Johansen, Møn Trolling

- Bestyrelsen for Møn Trolling har besluttet, at det ikke er forsvarligt at holde konkurrencen på de få store gedder der er tilbage, siger Helmuth Johansen fra Møn Trolling til avisen.

Det var ifølge ham et koldt og stormfuldt vejr for to år siden, der har lagt en dæmper på fiskekonkurrencen i Stege. Det betød færre deltagere og færre sponsorater end tidligere.

Flere tusind gedder lå døde

Nedgangen i antallet af gedder har ifølge Sjællandske været en kendsgerning i mange år. Især siden 1970erne har græssende køer og dræning ifølge Helmuth Johansen ødelagt forholdende for gedder, der gyder på oversvømmede enge.

- Helt galt gik det i 2016, hvor en storm fra nord pressede saltvand herned. Det kunne gedderne ikke klare. De lå i tusindvis rundt om på markerne og var døde. Det er dem, vi nu mangler, siger Helmuth Johansen.

- Vi håber på, at de forskellige tiltag, der foregår rundt om i kommunen, vil kunne hjælpe bestanden af gedder op igen, så vi igen kan mødes til et fantastisk DBC om et par år, skriver arrangørerne bag fiskekonkurrencen på Facebook.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App