Populære havevandringer femdobler besøgstallet på Liselund

Fem gange så mange gæster som året før har lagt vejen forbi det lille lystslot på Møn i denne sæson.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ferierne er for manges vedkommende blevet tilbragt i Danmark i år, og det har landets forskellige zoologiske haver og kulturinstitutioner nydt godt af.

Det har man i dén grad også kunnet mærke på Liselund på Møn, der har haft en blændende sæson med fem gange så mange besøgende sammenlignet med sidste år.

Det skriver Nationalmuseet, som Liselund tilhører, i en pressemeddelelse.

quote Det kom lidt bag på os

Olene Bergman, formidlingsansvarlig, Liselund

Liselund består af et lille lystslot samt en romantisk have, der anses for at være Danmarks bedst bevarede romantiske have. På grund af de mange coronarestriktioner og anbefalinger om at finde udendørs aktiviteter er det netop slotshaven, der har været det helt store trækplaster i år.

- Det kom lidt bag på os. Vi introducerede denne her haverundvisning sidste år, og den blev taget stille og roligt imod. I år er det eksploderet fuldstændig, og det er nok, fordi det føles rart at komme ud og gå rundt i en romantisk have, når man nu har skulle finde noget kulturelt at lave med familien, som ikke var indendørs, fortæller Olene Bergman, der er formidlingsansvarlig hos Liselund, til TV2 ØST.  

Haven gemmer på gode historier

På havevandringerne færdes man blandt åkander, ænder og afsidesliggende monumenter, mens man lytter til fortællingerne om Møns famøse 1700-tals jetsetpar, de la Calmette.

- Det har været vildt, hvor godt de her havevandringer er blevet modtaget. Det er helt tydeligt på mange af gæsterne, at de synes, det har været skønt at få sådan en kulturhistorisk vandring i en have, hvor der er så mange gode historier gemt. Gæsterne har været virkelig glade for den type af kulturoplevelse, siger Olene Bergman.

Artiklen fortsætter under billedet.

På havevandringerne færdes man blandt andet blandt afsidesliggende monumenter.
På havevandringerne færdes man blandt andet blandt afsidesliggende monumenter.

I år har i alt 478 procent flere gæster deltaget i rundvisningerne i forhold til i 2019, og den store interesse har ført til lidt logistiske udfordringer for holdet bag Liselund.

- Det har faktisk næsten været lidt for meget, fordi rundvisningerne blev så hurtigt udsolgt. Der var derfor mange, som gik forgæves, som gerne ville have været med. Et par dage inden en rundvisning var billetterne revet væk, fortæller Olene Bergman.

Bød på uhyggelig rundvisning i efterårsferien

Haverundvisningernes store popularitet har også ført til et nyt tiltag i år.

I efterårsferien kunne familier nemlig for første gang komme med på en af slottets tre uhyggelige rundvisninger, der blandt andet bød på glimt af stedets ”hvide dame” og rystende beretninger om den ækle helvedeshund. Disse tre rundvisninger var ligesom sommerens haverundvisninger særdeles populære og blev hurtigt udsolgt.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Olene Bergman håber derfor, at Liselund til næste år kan få lov at genoptage rundvisningerne indendørs. 

- Næste år krydser vi fingre for, at vi kan få lov til at lave rundvisninger inde på selve slottet igen, for så kan vi også tage imod mange flere gæster, siger hun. 

Som noget nyt i år er der desuden åbnet en slotskiosk, hvor besøgende kan forsyne sig med en frisk kop kaffe eller en is.

Den 31. oktober sluttede dette års sæson på Liselund.