¨

Politistationen i Præstø nedlægges

Foto: TV ØST

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har besluttet at lukke nærpolitistationen i Præstø. Den bruges for lidt.

Når vi kommunikere med politiet om småsager, så gør vi det over nettet. Og når vi skal have forlænget kørekortet eller passet, så skal vi alligevel en tur omkring kommunen.

Derfor er behovet for de små lokalpolitistationer faldet meget. Og det tager Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu konsekvensen af, og nedlægger nærpolitistationen i Præstø.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Politiet understreger, at nærpolitistationen i Stege bevares, og at det forebyggende arbejde i hele Vordingborg Kommune styrkes som en følge af beslutningen.

Tidligere på året er en række nær- og landpolitistationer i Faxe, Næstved og Guldborgsund Kommuner blevet nedlagt.

-  Vi har fuld forståelse for og anerkender, at borgerne gerne vil have synligt politi. Og derfor er det vigtigt at understrege, at vi vil være mindst lige så synlige, som vi hele tiden har været. Og vi kommer selvfølgelig, når borgerne akut har brug for os - mindst lige så hurtigt, som vi hele tiden har været, siger Lene Frank, der også fortæller, at i forhold til kriminalitet og antallet af straffelovsovertrædelser pr. 1.000 indbyggere er Vordingborg politikredsens mindst kriminalitetsramte kommune.

Politistationen i Præstø lukker til nytår.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App