Politikere tæt på at bygge ny bro over Storstrømmen

Politikerne på Christiansborg er næsten enige om at starte byggeri af ny Storstrømsbro. Hvordan regningen betales kan ændres senere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi starter byggeriet af den nye Storstrømsbro nu, og vi har en midlertidig plan for, hvordan byggeriet skal betales. Men vi kan ændre den plan senere.

Sådan ser regeringens forslag til kompromis om en ny Storstrømsbro ud.

Politikerne på Christiansborg holder møde om sagen i dag klokken 11 – og meget tyder på, at dagens møde munder ud i et forlig om en ny bro.

- Vi har været tæt på i flere omgange. Men vi har hver gang ikke kunnet blive enige om finansieringen. Vi håber dog, at vi nu har fundet et godt kompromis, siger socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn (S) til TV2 ØST.

Striden handler om betalingen

Forhandlingerne om en ny bro over Storstrømmen er flere gange brudt sammen på grund af uenigheder om finansieringen.

Lige nu forventer regeringen dog, at et columbusæg i form af en midlertidig aftale kan bryde dødvandet. Det går ud på, at man midlertidigt reserverer pengene til byggeriet fra Infrastrukturfonden – men at parterne senere kan aftale en anden model for betalingen af broen.

Helt konkret betyder det, at hvis der spares penge på Femern-projektet, så kan de blive brugt på Storstrømsbroen. Det vil give flere penge til investeringer i trafikken andre steder i landet. Samtidig giver kompromiset Venstre og Konservative mere frie hænder til at ændre finansieringen af byggeriet, hvis de vinder regeringsmagten ved næste valg.

Rasmus Prehn er dog fortrøstningsfuld om at nå en god aftale.

- Kompromiset betyder, at aftalen i første omgang bliver lidt mindre end vi havde håbet. Så ser vi tiden an, og håber på sammen at finde andre muligheder for at betale regningen, siger han til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik