Politikere i Vordingborg rykker ud af byrådssalen: - Vi vil gerne tæt på borgerne

Byrådspolitikerne i Vordingborg vil gerne tiltrække flere borgere til deres møder. Derfor rykker de snart væk fra byrådssalen og ud i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indtil nu har politikerne i Vordingborg inviteret borgerne indenfor på Vordingborg Rådhus til deres bestyrelsesmøder. Man kan endda livestreame møderne hjemmefra, men politikerne vil gerne have flere tilhørere, der kan komme med direkte inputs.

quote Vi vil gerne så tæt på borgerne som muligt

Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune

Derfor besluttede byrådet ved sidste møde, at to til fire af møderne i 2019 rykkes uden for rådhusets rammer. 

- Vi vil gerne så tæt på borgerne som muligt. De, der kommer på møderne, er primært fra Vordingborg, derfor vil vi gerne tilgodese folk, der kommer langvejs fra, siger Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune, til TV ØST. 

I Præstø er de klar

Idéen om at rykke møderne uden for Vordingborg er noget, som formanden for Præstø Lokalråd bakker op om. 

Han mener, at både lokalråd og mange foreninger i Præstø vil dukke op, hvis der bliver afholdt møder med kommunalpolitikerne i byen. 

quote Det er en glimrende idé at komme ud med lokalbestyrelsen i lokalområderne

Klaus Lindegaard, formand for Præstø Lokalråd

- Det er en glimrende idé at komme ud med lokalbestyrelsen i lokalområderne. Jeg håber dels, det fører til, at man kan få nogle lokale punkter på dagsordenen og få en dialog med politikerne, siger Klaus Lindegaard, formand for Præstø Lokalråd. 

Det er ikke noget, borgmester Mikael Smed har haft for øje, men han synes, at Klaus Lindegaards idé er interessant. 

Måske skal man mødes på Skipperkroen

Det store spørgsmål er, hvor møderne skal afholdes, når de flytter væk fra Vordingborg Rådhus. 

Præstø Lokalråd vil gerne have et af møderne til byen, men det gamle rådhus er solgt, og der er ikke mange områder, hvor man kan samle en hel bestyrelse og en masse tilhørere. Formanden har dog et bud. 

- Hvis ikke det skal blive Bio Bernhard med kommunalbestyrelsen, så skulle vi måske på Skipperkroen, som er kommunens. Den står ledig i øjeblikket, siger Klaus Lindegaard. 

Som borger vil man ikke kunne stille spørgsmål under et bestyrelsesmøde, men når mødet er overstået, er det muligt at byde ind.