¨

Politiker positiv: Nyt initiativ hjælper børn med angst

Liselott Blixt er positiv over for projektet Mind-my-Mind

Tirsdag fik en mor til ni-årig dreng med angst mulighed for at fortælle politikerne om sine erfaringer med det nye forsøg, der har hjulpet hendes søn.

Det nye forskningsprojekt ved navn Mind-My-Mind, som er blevet afprøvet i henholdsvis Vordingborg, Slagelse, Herning og Randers Kommune hjælper børn og unge med tegn på angst, depression og adfærdsvanskeligheder.

Én af dem, der har haft stor gavn af forsøget er ni-årige Gustav Fosdal Bangild fra Stensved. Siden han var fire år gammel begyndte han at blive bange for hverdagsting. 

Læs også Gustav var angst for det meste: Nyt forsøg hjalp ham videre

Derfor var hans mor tirsdag taget til møde i sundhedsudvalget på Christiansborg for at fortælle om hendes gode erfaringer med Mind-My-Mind-forsøget i håb om at få det udbredt til flere af landets kommuner.

- Jeg synes det er så vigtigt, at politikerne får at vide, at der rent faktisk er et stort behov, og at der er et bedre tilbud til vores børn, når de har det rigtig svært, siger Susse Fosdal Bangild.

Projektet kan måske bredes ud

Efter udvalgsmødet er også politiker Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti positiv over pilotprojektet Mind-My-Mind og dets resultater.

- Jeg synes, det lyder utroligt interessant, og vi kunne sagtens have brugt mere tid med den deputation, som  var inde hos os i de 15 minutter i udvalget. Så jeg er sikker på, at det er noget udvalget vil høre mere om, når vi kommer længere hen, siger hun og fortsætter med at pege på, hvordan projektet måske kan bredes ud:

- Vi har jo en sats-pulje, hvor der er penge sat af til netop sårbare børn og unge. Så det her var måske noget, vi kunne implementere i flere kommuner, mener hun. 

Ifølge Psykiatrifonden mangler der hjælp til de personer, der ikke har fået en diagnose, og derfor er det nye forskningsforsøg tiltrængt.

Psykiatrifondens mål et at udbrede Mind-My-Mind til resten af landets kommuner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App