¨

Politiet undersøger bandeskyderi i boligområde: Andet skyderi på få dage

Politiet bevogter i øjeblikket gerningsstedet med henblik på nærmere tekniske undersøgelser. De vil ske fra morgenstunden, hvor teknikkere vil udføre deres arbejde. Foto: Jesper Sandbirk - TV ØST

Et skyderi i et boligområde nær Vordingborg natten til onsdag var banderelateret, oplyser politiet.

Et skyderi atten til onsdag mod et hus i et boligområde nær ved Vordingborg er banderelateret.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ifølge politiinspektør Kim Kliver ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der tale om et internt opgør mellem medlemmer af kriminelle bander. Hvilke bander, der er tale om, ønsker politiet ikke at offentliggøre på nuværende tidspunkt.

Det her er ikke noget, der er rettet mod borgerne. Det er mod personer i miljøet

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi har et billede af, hvilke bander, der er tale om, men det holder vi for os selv, fordi vi ved af erfaring, at det kan blive brugt i forkerte sammenhænge i bandemiljøet, siger Kim Kliver til TV ØST.

Sammenhæng med andet skyderi

Det er anden gang på få dage, at politiet undersøger en skudepisode i området omkring Vordingborg. 

Tidligt mandag morgen klokken 04.40 blev der affyret flere skud mod en ejendom i Kirsebærplantagen i Nyråd uden for Vordingborg. Natten til onsdag blev der skudt mod huset på Rønnebærvej i Neder Vindinge. 

Klokken var 02.28, da politiet fik meldingen fra vidner om skud på Rønnebærvej nær Vordingborg.

Læs også Flere skud affyret i boligområde

Politiet sendte flere patruljer til stedet, og kunne fastslå, at der var tre skudhuller i et hus på Rønnebærvej i Neder Vindinge nær Vordingborg. Ingen personer kom noget til ved skyderiet.

Det er to sager, som ifølge politiet hænger sammen.

- Der ligger både noget personmæssigt og nogle andre efterforskningsmæssige ting i det, som vi er nødt til at holde for os selv på det her tidspunkt i det her meget tidlige stadie, siger Kim Kliver.

Borgere kan være trygge

Han understreger, at skyderierne dermed altså ikke er rettet mod andre end personer i bandemiljøet, og at man som borger derfor kan være tryg.

- Det her er ikke noget, der er rettet mod borgerne. Det er mod personer i miljøet, understreger Kim Kliver.

Politiet har sat massivt ind i området omkring Vordingborg.

Det er rigtig vigtigt, at vi ikke italesætter et eller andet skrækscenarie, men at vi forholder os til det, vi ser. Lige nu ser vi to isolerede skudepisoder

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Jeg kan sige, at ud fra de efterforskningsmæssige tiltag vi gør, og ud fra den synlige tilstedeværelse, som vi samtidig har sat i værk i forbindelse med de her skyderier, jamen så er der god grund til at opfordre befolkningen til at gør de ting, som de hidtil har gjort og ikke lade sig styre af en frygt i denne her sammenhæng, siger Kim Kliver.

Han fremhæver, at politiet har stor erfaring med den type konflikter. 

- Vi har desværre rigtig god erfaring med at håndtere denne her type konflikt i miljøet, og derfor kan man overlade den del til os. Og her er det vigtigt at sige, at her må frygten ikke styre for den enkelte, siger Kim Kliver.

Afviser blussende bandekonflikt

Der har været ro på bandekonflikten på Sydsjælland i et stykke tid. Men med de to banderelaterede skudepisoder, mener politiinspektør Kim Kliver ikke, der er grund til at tro, at bandekonflikten nu er optrappet på ny.

- Nej, jeg tror det er rigtig vigtigt, at vi ikke italesætter et eller andet skrækscenarie, men at vi forholder os til det, vi ser. Lige nu ser vi to isolerede skudepisoder, som lige nu ikke giver grund til, at vi begynder at spekulere i den retning, siger Kim Kliver.

Ingen sammenhæng med drab i Nakskov

Tirsdag aften blev en 47-årig mand fundet dræbt i Nakskov.

Der er ifølge Kim Kliver ingen sammenhæng mellem de to skudepisoder i Vordingborg og hændelsen i Nakskov, som politiet efterforsker som manddrab.

- Der er ikke noget, der på nogen måde peger på, at der er en sammenhæng, siger Kim Kliver.

I forbindelse med skyderierne i Vordingborg efterlyser politiet vidner.

Politiet opfordrer alle, der set eller hørt noget mistænkeligt, til at ringe til politiet på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App